Sözleşme feshi,teminat senedinin geri verilmemesi
Tüm avukat arkadaşlara kolay gelsin işiniz çok zor biliyorum ama galiba benim işim şimdi dahada zor..Ben 01-03-2007 den beri şu anda çalıştığım yerde devam etmekteyim işe başlarken benden teminat senedi olarak annemden beşbinytl lik senet aldı.Ben bunu nasıl alırım, ayrılmak istiyorum vermiyor ne yapacağım?
iş hakkım fesh oldu ama hala çalışıyorum
selam
öncelikle böyle bir sitenizin olduğu için teşekkür ederim..benim sorunum biraz karışık yardımcı olur bana yol gösterirseniz çok sevinirim..efendim ben şu anda çalışmış olduğum işyerine 01-03-2007 de başladım.işe başlarken patron benden teminat olarak birinin bana kefil olup senet vermesini aksi halde çalışamayacağımı söyledi bende kendi ebeveynlerim olmadığı için eşimin annesini kefil gösterdim ve kendisi annemde 5000 ytl lik bir teminat senedi aldı.ben işe başladım fakat bu patronumun bu kadar vicdansız bir adam olduğunu bilmediğim için kendimden emin helal lokma kazanmak adına bu senedi verdirdim.ben burada 6 ay çalıştıktan sonra 22-08.2007 de sigortamı başlatmış.ben bunu yeni öğrendim ve 20-01-2008 de bu konudan ona bahsettim nedenini sordum ve yatırdım deyip kestirdi..ben ayrılmak istediğimi söylediğim ve senedimin bana iade edilmesini istediğimde git 15 gün sonra gel dedi bende almadan gitmem dedim ve konu orada bir süreliğine kapandı..geçenlerde yeni çıkan kanundan bahsetti muhasebeci vergi iadesi yerine aylık bir para alınacakmış....bende onu almak için patronla konuştum oda muhasebeci belgeleri yollayacak imzala ondan sonra her ay alırsın dedi...evraklar gelmiş beni çağırdı bende gayet içim rahat bir şekilde imzaladım okumadan.....meğer içinde iş hakkımı fesh eden birde kağıt varmış...şimdi...ben hala orada çalışmaktayım çocuklarımın aç kalmaması için....ben burada 01-03-2007 tarihinde bu güne kadar 15 günde 1 gün izin ve sabah 09-00 akşam 23-00 arasında kesintisiz çalışıyorum...şimdi...lütfen ben senedimi nasıl alacağım ve fesh işini ne yapacağım yada ne yapmam gerek...şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.....