Eşim sığınma evine gidecek
4 yıl önce 2 . eşimle evlendim.İlk eşimden 1 erkek çocuğum var 12 yaşında.Annesine ve çocuğuma toplam 300 ytl nafaka ödüyorum.
2.eşimle evliliğimizin 1yılı geçince anlaşmalı boşandık.Bu arada resmen ayrıldıktan sonra hamile olduğunu benden sakladığını öğrendim.Bir zaman sonra tekrar birleştik ve resmen evlendik.çocuğum şu an 3 yaşında erkek.
Son zamanlarda 3-4 aydır şiddetli geçimsiziz.Sevgi yi geçtim saygı,hürmet anlayış hiç kalmadı.Anlaşamıyoruz.Kavgalarımız artık kaba kuvvete dönüştü.Çok ağır hakarete karşılık istemediğim bugün dahi yanlış olduğunu bildiğim bir şey yaptım.Onu dövdüm.Karakola gidip şikayet etti.6 ay ceza verildi,ama mahkemede davacı değilim dedi.Ertelendi.
Senden kurtulacağım demeye başladı ben ailesine gideceğini sanıyordum.
Cep telefonunda kadın sığınma evi mor çatı numarasını tespit ettim.Yüzleşince,
onlarla irtibata geçtiğini,ona yardımcı olacaklarını,iş imkanı sağlayacaklarını demişler.Sen bilirsin ama önce gel anlaşarak boşanalım ne istersen vereceğim imkanlarım dahilinde,dediğimde hayır sen davanı aç,yoksa beni evde bulamayacaksın bir gün dedi.
Sonuç,
1)Evli bir bayanı hemde 3 yaşında bir çocukla nasıl olurda evinden uzaklaştırma ortamı sağlayabilir bu kadın sığınma evleri.Ailesi varken(anne-babası ki ona sahip çıkıyorlar)
2)Bu evler güvenlimi.
3)Eğer eve gelince gittiklerini anlarsam neler yapabilirim,kanuni haklarım nedir?Çocuğumu geri alabilirmiyim?Boşanmayı nasıl sağlayabilirim.
4)Ona benim ulaşmamı engelleyebilirmi bu sığınma evleri?Savcı buna engel olurmu?
İlgi vede alakanıza şimdiden teşekkür ederim,yanıtınızı bekliyorum,saygılarımla.
Re: Eşim sığınma evine gidecek
bu konuda yardımcı olabilecek hukukçu yokmu acaba,yoksa konum cevap vermeyi zorlaştırıyormu?
slm ,durum değişti,gitmeyeceğini tam tersi benim gitmemi istiyor gidersen git davanı burdayken ben aç,kusurlu taraf ben olmayacağım diyor kanun önünde,
birde ağır sözlere devam ediyor,mesela evlenmeden önce rahat yaşarmış(bu arada o ilk benimle olmadı daha önce tecavüze uğradığını söymemişti ama durum değişti,bana hatta o kişiyi sevdiğini bile söyledi,yani semiştim dedi ama biz evlenmiş çocuğumuz varken )ne yapacağımı bilmiyorum,
Bana akıl...lütfen.
kanun çerçevesinde ayrılmak için yapmam gereken en kestirme ve benişm için hayırlı olan yol?
nedir?
lütfen yardım...
Sayın yasamhayat39;
sizin yapabileceğiniz yöntem bulunduğunuz yerde Aile Mahkemesi'ne başvurarak evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dolayısıyla şiddetli gecimsizlik kapsamında boşanma davası açmaktır.Çocuğunuzun velayetini aynı davada talep edebilirsiniz.Eğer eşinizde boşanma konusunda sizinle hemfikirse anlaşmalı boşanma davası acmak yolu ile daha kısa süreli sonuca ulaşma olanağınız vardır.Anlattığınız durumları kusurun kimde olduğu yönünde ki iddialarınızı tanık ve diğer delillerinizle duruşmada ispatlayabilirsiniz.
Hoşkalın...