Prim günüm doldu.kdem tazminatı alabilirmiyim
Çok sevgili forum üyeleri.Bir konu hakkında sizin bilgi ve deneyimlerinizden yardım rica edeceğim.Şimdiden herkese teşekkürler ediyorum.Ben 01/05/1988 yılı SSK girişli bir personelim.10/05/1970 doğumlu ve bayanım. Şu anki işletmemde tam 8 yıldır çalışıyorum. Ancak işletmemdeki birtakım psikolojik baskılar ve sıkıntılar yüzünden ayrılmak istiyorum.Daha önceki araştırmalarımda kıdem tazminatını eğerki benim prim ödeme gün sayım tamam ise ve yılıda tamamlamış isem tek taraflı fesih yöntemi ile iş akdimi fesih edebileceğimi öğrendim. Yalnız size sormak istediğim bu fesih işlemini hemen yapabilirmiyim.01/04/2008 yılında 20 yılım tam doluyor.Bu süreyi beklemek zorundamıyım.Acaba buna cevap verebilirmisiniz. Çok teşekkür ediyorum, yardımsever tüm forumseverlere...
Re: Prim günüm doldu.kdem tazminatı alabilirmiyim
Alıntı:
nkeskingoz rumuzlu üyeden alıntı
01/04/2008 yılında 20 yılım tam doluyor.Bu süreyi beklemek zorundamıyım.
Evet.Mecburi hizmet süresini tamamladıktan SONRA, SSK dan alacak olduğunuz kıdem tazminatı alabilir yazısı ile işverene başvurarak ayrılmanız durumunda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Bu şekilde (emeklilik için yaş şartının tamamlanmasını bekleme) ayrılmanız durumunda ,emekli oluncaya kadar sağlık yardımından faydalanamazsınız.
Sn.Erdoğan bey verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum.acaba işverene bu bildirimi ne zaman yapmalıyım. 8 haftalık zorunlu çalışma süresi,emeklilikten dolayı ayrılma süremi etkilermi. Ben kıdem tazminatını talep ettiğimde bana 8 hafta çalışmak zorundasın gibi bir yaklaşımda bulunabilirlermi.Bende bu süreyi çalışarak geçirmek zorundamıyım. Acaba 01/04/2008 de dolacak olan süremi şimdiden işverene bildirmelimiyim.Tekrar teşekkürler ediyorum.
İyi ve sağlıklı günler dileğimle...
Alıntı:
nkeskingoz rumuzlu üyeden alıntı
Ben kıdem tazminatını talep ettiğimde bana 8 hafta çalışmak zorundasın gibi bir yaklaşımda bulunabilirlermi.Bende bu süreyi çalışarak geçirmek zorundamıyım.
Bulunamazlar.Ememklilik nedeniyle sözleşmenin sona ermesinde ihbar öneli uygulanmaz.