Bilgi hırsızlığına girer mi?
Bir bilişim firmasından para alamama ve sigorta gibi vaatlerde bulunulduğu halde gerçekleştirmemesi üzerine işten ayrıldım. Kişisel dizüstü bilgisayarımı kullanıyordum. Firmanın satışını yaptığı paket web siteleri bilgisayarımda mevcuttu. İşten ayrıldıktan 3 hafta sonra bir msj aldım beni bilgi hırsızlığı ile suçluyorlar ve dava açtıklarını söylediler. Ben bu sitelerin kopyalama işlemini ya da satışını yapmadım. Şuan bilgisayarımda siteler mevcut. Sitelerin kodlarını inceledeiğimde bu kodların zaten firmaya ait olmadığını başka bir firmaya ait olduğunu farkettim.
Şirket tokatta ben izmirde oturuyorum. Tokatta sadece iş arkadaşlarım var tanıdık. Firmadanda 500 ytl civarı alacağım var.Tanıklık yapacaklarından emin olmadığım ve herhangi evrakta adım geçmediği için ihbarda bulunmadım. Şuan ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
İşe yarar mı bilmiyorum bir kere iş bankası hesabıma para yatırıldı ve mail adresime bir e-posta gönderdiler alacaklar konusunda.
Re: Bilgi hırsızlığına girer mi?
214 kişi bakmış cvp yok :(
Merhaba,
Benim yazacaklarım sadece yorumdur.
Sizin kişisel bilgisayarınıza bu bilgileri kopyaladığınızı ispat edebiliyorlar mı?
Eğer edebiliyorlar ise işlem başlatmaları mümkün.
Eğer gerçekten bir dava açılmış ise sana tavsiyem ilgili siteleri bilgisayarından komple sil. (Format atarak'ta silinebilir ama datalara hiç bir şekilde ulaşılsın istemiyorsan mümkünse hard diskini değiştir.)
Ayrıca site kodlarının başka firmaya ait olduğunu yazmışsınız. Bu başka firma ile aralarında ilgili kodları kullanmak için anlaşma yok ise, siz de asıl kodların sahip olduğu firmaya bilgi gönderiniz ki yasal işlem yapsınlar.
Alacağınıza gelince, orada sigortasız çalıştığınıza dair ispatınız var ise ferekli yerlere başvuru yapabilirsiniz.
msn ile yazışmamızda bilgisayarımda mevcut olduğunu yazmıştım. msn kayıtları ellerinde olabilir :(
Paramı ödemeleri için yazdım dersiniz??