Zimmete İştirak - Zimmete Yardımcı olmak
Özel bir şirkette Finans(Kasa) sorumlusu olarak çalışırken eski çalışma arkadaşımın kız kardeşi(Belediyede Muhasebe Servisinde çalışıyor) hesabımı kullanmak istedi. Para yatırılıyordu, kendisi parayı benden belediye adına alıyordu. Güvendiğimiz için herhangi bir art niyet ve usülsüzlük olduğunu düşünmedim. Meğer para belediyenin hesabından yatırılıyormuş, benim hesabımda bu şekilde aracı olarak kullanılıyormuş. Olay soruşturmaya girdi tabi asıl suçlu ve para benim üzerimde görüldüğü için savcılık ifadelere başvurdu. Bizde olaydan haberdar olmadığımızı, parayı çekip kıza verdiğimizi, kendisinin parayı belediye adına aldığına dair küçük tutanaklar imazlattığımızı belirttik. Kızda bu söylediklerimizi doğruladı ilgimizin olmadığını, hesabını kullandıklarını parının belediyeden yatırıldığını bilmediğimi söyledi. Kız içeri girdi 3 ay yattı parayı ihtiyaten yatırdı. Kız parayı aldığını fakat tekrar belediyenin usulsüz işlerinde kullandıklarını bahsediyor. Belediye başkanıda bu durumu kabul etmiyor. Kız parayı verdiğini ispat edemiyor suçlu pozisyona düşüyor.
Bu durumda ben suçlumuyum?
Kız parayı aldığını kabul etmesine ve haberim olmadığını söylemesine rağmen suç isnat edilebilirmi?
Re: Zimmete iştirak, Zimmete Yardımcı olmak
Neden kimse görüş belirtmek istemiyor? Özel bir sorumu? öğrenmek istediğim burda hakim neye göre karar vercek? Bunun kanunda bir delilinin olması gerekmiyor mu?
Alıntı:
tnc_y rumuzlu üyeden alıntı
Neden kimse görüş belirtmek istemiyor? Özel bir sorumu? öğrenmek istediğim burda hakim neye göre karar vercek? Bunun kanunda bir delilinin olması gerekmiyor mu?
Merhabalar..
Aksi yonde deliller olsa dahi suc islediginize dair yeterli suphe var ise aleyhinizde kamu davasi acilabilir..Bu durumda hakim vicdani kanaatine gore bir degerlendirme yaparak hukum tesis edecektir..Ceza yargilamasinda her sey delil olabilir,yeter ki bu delil hukuka aykiri olarak elde edilmemis olsun,bu nedenle kanunda herhangi bir delil sayilmamistir..
Saygilarimla.
Ulaş bey teşekür ederim. Bu konu biras hakimin vicdani kanaatine kalmış gibi görünüyor.
Değerli Hukukçu arkadaşlar ve büyüklerimizden görüşlerini bekliyorum.