Re: Boşanma Süresi ve akabinde tazminat
Merhabalar:ben kamuda 28 yılılık görevli bir memurum.eşimle 23 yıllık tartışmalı geçen evliliğimizi sonlandırmak 2002 yılında açtığım davam 2004 yılında red oldu. M.K.166:" Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir." meddesine isitinaden 3 yılı geçtiğinden dolayı yeniden dava açtım ilk duruşmada benim şahıtlerimin ifadeleri ve karşı tarafın av.da benim 3 yıllık süre içinde bir araya gelmediğimizi kabul ettikleri halde davam bitmeyip durmadan gün atmaktadır.
a)-Ayrıca karşı taraf benden 20.000.Ytl.maddi 20.000.Ytl.manevi olmak üzere 40.000.Ytl.tazminat aylık 400.ytl.nafaka talebinde bulunmaktadır.
b)- İlk boşanma davasını açtığım zaman benden 2.000.ytl.manevi,3.000.ytl.maddi ve 150,ytl.de nafaka talep etmişti.ben şu anda 200.ytl.nafaka ödemekteyim.
c)-Ben devlet memuru olarak emekli olduğumda 28 yılda alacağım ikramiye tutarı 21.000.Ytl.maaş olarakta 750.ytl.alacağım benim maaşım dışında hiçbir gelirim ve mal varlığım yok.bu tazminatta ancak banka borçlarımı ödemeye yetmiyor.
d)- Karşı tarafın ise babası emekli,müşterek 2 kızımız var evliler onlarda ikiside kamu görevlişi öğretmen annelerine bakıyorlar.benimle irtibatları yok.
yukarıda arz ettiğim gibi bu davanın sonu ne olur.