Tüketici olarak hakkım nedir?
Merhabalar,
Tüketici kanunu ile ilgili olarak yönlendirilmeye ihtiyacım var. 11 ay önce bir buzdolabı satın aldım. Ürünü aldıktan sonra 4 kez arıza yaptı, aynı arıza olmasına rağmen her defasında servis fisine farklı arızalar yazılmıs. Simdi buzdolabı bir kez daha arıza yaptı, servis cagırcam bir ürün 5 kez arıza yapıyorsa ve elimde 5 servis fisi olucak bu durumda ben bu ürünün bedel iadesini veya ürün değişimini talep edebilirmiyim, 4 kez arıza yaptıgında bu talebimi reddettiler, bu konuda hukukcu arkadasların önerileri nelerdir?
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Tüketici olarak hakkım nedir?
Alıntı:
siyam23 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Tüketici kanunu ile ilgili olarak yönlendirilmeye ihtiyacım var. 11 ay önce bir buzdolabı satın aldım. Ürünü aldıktan sonra 4 kez arıza yaptı, aynı arıza olmasına rağmen her defasında servis fisine farklı arızalar yazılmıs. Simdi buzdolabı bir kez daha arıza yaptı, servis cagırcam bir ürün 5 kez arıza yapıyorsa ve elimde 5 servis fisi olucak bu durumda ben bu ürünün bedel iadesini veya ürün değişimini talep edebilirmiyim, 4 kez arıza yaptıgında bu talebimi reddettiler, bu konuda hukukcu arkadasların önerileri nelerdir?
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
Madde 14 - Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;
a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
....
durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
--------------
Talebinizin reddi halinde Tuketici Hakem Heyeti'ne basvurup hakkinizi arayabilirsiniz..
Saygilarimla.
Re: Tüketici olarak hakkım nedir?
TKHK m.14 tamamen açıklammış.