Re: Yöneticinin meşruiyeti
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre;
Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Bu hükümden hareketle,eski yönetici tekrar atanabilir.Atama konusunda yeni bir karar olmayışı,eski yöneticinin zımnen yenilenmiş olması anlamına gelir.
Hükmün devam eden kısmı ise;
Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.
Ödemediğiniz aidatlardan dolayı yönetim size icra takibi yapıp aylık yüzde 5 gecikme tazminatıyla tahsil edebilir.
Ayrıca apartman toplantısında eski yönetici tekrar seçilmiştir. Dolayısıyla itirazınızın dayanağı da kalmamıştır.
Alıntı:
nmkkml rumuzlu üyeden alıntı
Öteyandan yapılan bina toplantısında konu oylanmış ve benim muhalefetim haricinde çoğunluk tarafından bunun hukuki dayanağı olamayacağı "inancıyla" yönetici lehinde karara varılmıştır.
Bu cümleyi gözden kaçırmışım.
Bu durumda,yönetici ödenmeyen aidatlar için tarafınıza icra takibi başlatabilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Ödemediğiniz aidatlardan dolayı yönetim size icra takibi yapıp aylık yüzde 5 gecikme tazminatıyla tahsil edebilir.
Ayrıca apartman toplantısında eski yönetici tekrar seçilmiştir. Dolayısıyla itirazınızın dayanağı da kalmamıştır.
Yalnız yönetici olarak tekrar seçilmedi.
Alıntı:
Öteyandan yapılan bina toplantısında konu oylanmış ve benim muhalefetim haricinde çoğunluk tarafından bunun hukuki dayanağı olamayacağı "inancıyla" yönetici lehinde karara varılmıştır.
Oylanan nedir?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Oylanan nedir?
geçen ay seçilmiş yönetimin genel toplantısında ele alındı.
Alıntı:
geçen ay seçilmiş yönetimin genel toplantısında ele alındı.
benim itirazımı oyladılar.
Alıntı:
benim itirazımı oyladılar.
Sizin itirazınız nedir?
selamlar
Arkadaşlar herşey tamam ama aidat toplanması için seçilen.. yöneticinin işletme projesi yapması,bu projeyi tüm maliklere imza karşılığında tebliğ etmesi ve buna itiraz edilmeyip kesinleşmesi gerekmiyormu.Neye göre icraya verecek.Eğer kesinleşmiş bir işletme projesi yoksa icradan döner.