Mala Zarar Verme Hakkında
Merhabalar;
Dedemin üzerine tapulu olan 3 katlı bir evde oturuyoruz. 1. katta ailem 2. katta amcam 3. katta dedem oturuyor. Dedemin izniyle çatıya çanak anten taktırdık. Amcamda ben istemem deyip bunları tamem parçaladı. Dedemde Jandarma çağırıp sikayetçi oldu. Jandarmada antenlerin fotoğraflarını çekip gitti.
Şimdi sormak istediğim bundan sonra ne yapmalıyız? Dedem sonuna kadar şikayetçi. Mahkemeden ne talepte bulunmalıyız tam bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Re: Mala Zarar Verme Hakkında
Alıntı:
akolu.e rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Dedemin üzerine tapulu olan 3 katlı bir evde oturuyoruz. 1. katta ailem 2. katta amcam 3. katta dedem oturuyor. Dedemin izniyle çatıya çanak anten taktırdık. Amcamda ben istemem deyip bunları tamem parçaladı. Dedemde Jandarma çağırıp sikayetçi oldu. Jandarmada antenlerin fotoğraflarını çekip gitti.
Şimdi sormak istediğim bundan sonra ne yapmalıyız? Dedem sonuna kadar şikayetçi. Mahkemeden ne talepte bulunmalıyız tam bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Ceza yönünden:
Burada TCK 151. maddede belirtilen suç oluşmuş. Cezası 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.
Hukuk Yönünden:
Hukuk davası açarak bu zararın tazminini istemek mümkün.
İnsaniyet Yönünden:
Değeri 100 YTL yi bile bulmayan bir konuda yakın akrabalar arasına bir husumetin girmesine izin vermek doğru değil. Dedenizi şikayetini geri alması, amcanızı da anten konulmasına karşı çıkmaması konusunda ikna etmelisiniz. Her şey kanun yoluyla çözülmez.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
İnsaniyet Yönünden:
Değeri 100 YTL yi bile bulmayan bir konuda yakın akrabalar arasına bir husumetin girmesine izin vermek doğru değil. Dedenizi şikayetini geri alması, amcanızı da anten konulmasına karşı çıkmaması konusunda ikna etmelisiniz. Her şey kanun yoluyla çözülmez.
Kesinlikle hak veriyorum. Her suç oluşturan fiilin adli makamlara yansımaması taraftarıyım. Her şey tatlılıkla halledilmeli.
Mala Zarar Verme Hakkında
benim boşanmak üzere olduğum eşim babamın evinin camlarını ve arabasının camlarını taşla kırdı polis suc üstü yaptı camlar oldukça kaliteli hem arabanın hem evin.malesef babam yaptırıp parasını kendi ödedi.faturasınıda aldı şikayetçi olduk tazminat davasıda actık cezası ne olur içeri yatarmı ayrıca mektubla ölüm tehtidi ve hergün evin önunde ölümle tehditi var sürekli rahatsız edilioruz ailecek cezası ne olur
sayın karavelioğlu..bende bir soru sormak istiyorum müsadenizle.efendim,sitemizin yapılan genel kurulnda alınan karar gereği diş cephe boyanması kararı alındı ve bir firma boyaya başladı ,ancak pencere kenarları mermerler ve camlar hep boya oldu.. kendisiyle yaptığım görüşmede bunun normal olduğu ve boyalara karşı pencereye koruyucunun benım cekmem gerektğini söyledi maalesef site yöneticileride bu konuda sesiz kalmaktadır.bu konuyla ilgili yönetmelikte bir madde varmıdır emsal bir karar varmıdır,ben hukiki olarak hakkımı nasıl arayabilirim bilgi lutfen..şimdiden başarılar diliyorummm...