İşveren görevimi değiştirip maaşımı düşürebilir mi?
Merhaba benim sorum şu şekilde ben işe 23.11.2005 tarihinde girdim. 6 ay cnc bölümünde calıştım daha sonra kalite kontrole aldılar. Maaşım en son 620 ytl oldu. Fakat sigortada asgari ucret üzerinden yatmakta. Kalite kontoldeyken 3 defa tutanak tuttular, nedeni doldurduğum formlarda eksiklik olduğu gerekçesiyle. 2 hafta önce beni tekrar cnc bölümüne aldılar maaşımda düşürme yapabilirlermi; yaparlarsa bunu nasıl kanıtlayabilirim? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Re: İşveren görevimi değiştirip maaşımı düşüre bilirmi
Maaşınızın düşürülmesine razı olmadığınızı yazılı olarak işverene bildirin ve bu yazının bir örneğini de muhafaza edin. Selam.
Selamlar maaşımı bugun aldım ve 620 den 535e düşürülmüş sigortam asgari ücretten yatırılıyor. Şimdi ne yapmalıyım? Çalışma Bakanlığı'na bir dilekçe versem nasıl olur? Aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar, ayrıca işverenle daha konuşmadım.
Önce işvereninizle konuşun belki bir eksiklik ya da yanlışlık olmuştur,işvereniniz tek taraflı olarak maaşınızı düşüremez.
Daha önce genel müd.yrd. sormuştum maaşımın düşürüleceğini söylemişti. Muhasebe elemanı düşürüldüğünü ve yeni maaşımın bu olduğunu söyledi. Benim sorunum bunu mahkemede nasıl kanıtlayacağım çünkü asgari ücret üzerinden param yatırılıyor.
Daha önce 620 YTL üzerinden bankaya herhangi bir meblağ yatırıldı mı?
Hayır parayı elden alıyoruz ve herhangi bir belge verilmiyor.
SSK priminizin asgari ücret üzerinden yatırılıyor olması ücretinizin de asgari ücretle eş değer olduğu anlamına gelmez,zira dürüst işverenler dışında çoğu işveren SSK primlerini asgari ücret üzerinden yatırmaktadır.Bu durumda mahkeme sizin durumunuzda aynı işi yapan bir işçinin ücretini ilgili meslek odasından sorarak buna göre karar verecektir,ancak yine de iddianızı tanıklarla ispat etmeye çalışmanızı öneririm.İşyerinizde önceden ne kadar ücret aldığınızı bilen var mıydı?Bu kişiler lehinize tanıklık yapacaklar mı?Bunlar ispat konusunda işe yarayacaktır.
Saygılarımla.