Zor bir durum,boşanmak istiyorum
İyi gunler.Ben 27 yasındayım.3bucuk evlıyım ve anneyım.6aylık bır oğlum var. Kendım evhanımıyım lise mezunuyum.Eşim pratisyen hekim.Ailesi yüzünden bana hakaret ediyor ve ayrılmayı düşünüyorum.Katlanmak istemiyorum. Evliliğimizin başından beri edindiğimiz onun kazancı ile yanı mallar var.Bunlardan birşey alabilirmiyim.Boşanmak ıstediğimi duyarsa kazançlarını ailesinin üstüne yaparsa ne olucak?Benim annemın durumu iyi.2 tane kendine ait evi var.Maaşı var brikmiş parası var.Bebeğimin velayetini alabılırmıyım.Yoksa durumundan ötürü babaya mı verilir?
Cevabınızı bekliyorum zor durumdayım.
Saygılarımla.
Re: Zor bir durum,boşanmak istiyorum.
Alıntı:
nerecsene rumuzlu üyeden alıntı
Ailesi yüzünden bana hakaret ediyor ve ayrılmayı düşünüyorum.Katlanmak istemiyorum.
Boşanma davası açmanız halinde eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsanız boşanırsınız. Dava sırasında kendiniz ve çocuğunuz için tedbir nafakası, davadan sonra velayet size verilirse çocuk için iştirak nafakası alabilirsiniz. Eşinizin kusurunu ispatlarsanız kendiniz için aldığınız tedbir nafakası yoksulluk nafakası olarak devam eder.
Alıntı:
Evliliğimizin başından beri edindiğimiz onun kazancı ile yanı mallar var.Bunlardan birşey alabilirmiyim.
Boşanmanız halinde eşinizin evlilik sırasında kazandığı parayla alınan mallar ortak paylaşılır. Yani yarı hisse veya buna eş değer mal rejiminin tasfiyesi sırasında size verilir.
Alıntı:
Boşanmak ıstediğimi duyarsa kazançlarını ailesinin üstüne yaparsa ne olucak?
Boşanma davası açtıktan sonraki işlemlerdeki muvazaayı ispatlayarak hakkınızı geri alabilirsiniz.
Alıntı:
Benim annemın durumu iyi.2 tane kendine ait evi var.Maaşı var brikmiş parası var.
Anneniz ister zengin, ister fakir olsun bunun ne velayette ne de size ve çocuğunuza ödenecek nafakada etkisi olur.
Alıntı:
Bebeğimin velayetini alabılırmıyım.Yoksa durumundan ötürü babaya mı verilir?
Yaşı küçük olduğu için anneye verilme ihtimali yüksektir. Sizin gelirinizin olmaması buna engel değildir. Velayet size verilirse zaten baba olarak iştirak nafakası ödemesine karar verilecektir.
Re: Zor bir durum,boşanmak istiyorum.
Anladığım kadarı ile eşinizle aranızda çok büyük problem yok.Eğitim seviyenizi hem siz hemde eşinizin ailesi sorun ediyor gibi.Sizde lise mezunusunuz ve çok gençsiniz.Ayrılmak yerine neden kendinizi geliştirmeyi düşünmüyorsunuz.Üniversite sınavlarına hazırlanıp sizde okuyabilirsiniz değilmi!Hemen boşanmak neden?