Kiracı ev sahibi problemi
Merhaba. ben bir apartman dairesinde kiracı olarak oturmaktayım.evimin bazı duvarlarında çatlaklar,kabarmalar, ve dökülmeler başladı. ev sahibime konuyu 4-5 kez iletmeme rağmen yaptırmıyor .ben yaptırayım kiradan düşüyüm diyorum onuda kabul etmiyor.noterden ihtarneme çektirip.daha sonra sulh hukuk mahkemesine dava açsam diyorum sonra işler daha kötü olurmu acaba bana bu konuda ne tavsiye edersiniz.teşekkürler.
Re: Kiracı ev sahibi problemi
Siz bir kiracısınız ve evi beğenmiyorsanız çıkıp gitme şansınız her zaman var.
Mahkemelerin iş yükü çok fazla ve fasülye'den işlerle mahkemelerin yükünü artırmayınız.
Ev sahibiyle anlaşmak münkünse bunu sağlayın olmuyorsa bütün kiralık evler sizin nasıl olsa.
Belirli süreli bir kira sözleşmesinde kiracı evi beğenmediğinde çıkıp gitme şansı yok.Bu durumda boş kalan aylara ait kira bedelini ödemek durumunda.Bu nedenle,önerdiğiniz yol uygun değil.
Bu ayıplar uygun süre zarfında giderilmezse,kiracı kiraya veren hesabına bu ayıpları giderebilir.
Alıntı:
eypdrd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. ben bir apartman dairesinde kiracı olarak oturmaktayım.evimin bazı duvarlarında çatlaklar,kabarmalar, ve dökülmeler başladı. ev sahibime konuyu 4-5 kez iletmeme rağmen yaptırmıyor .ben yaptırayım kiradan düşüyüm diyorum onuda kabul etmiyor.noterden ihtarneme çektirip.daha sonra sulh hukuk mahkemesine dava açsam diyorum sonra işler daha kötü olurmu acaba bana bu konuda ne tavsiye edersiniz.teşekkürler.
Bahsettiğiniz problemler boya badana ihtiyacı gibi görünüyor.
Ne kadar zamandır o evde kiracısınız?
Öncelikle sorumu yanıtladığınız için hepinize teşekkür ederim.Evi beğenmiyorsan gidersin demişsiniz?? Herhalde siz hiç kiracılık yapmadınız bir evi boşaltıp diğer bir eve geçmenin maliyetininden haberiniz varmı?.Ben evimi beğenmemezlik yapmıyorumki ama herkes kendine düşen görevi yapmak zorunda ben nasıl kiramı ve aidatımı 3 yıldır gününden önce her ay ödüyorsam ev sahibimde daireden kaynaklanan bu sorunu cözmekle yükümlüdür diye düşünüyorum.8 yaşında ilkokul 2 sınıfa giden çoğuğum var bu problemden dolayı odasına girip ne uyuyabiliyor nede ders yapabiliyor.Piskolojik etkileniyor duvar yıkılır diye. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Saygılarımla..
Siz eve girdiğinizde bu badana çatlakları var mıydı?
Bunların nedeni tesisat arızası ve su sızıntısı vs. mi?
Ev sahibi veya bu arızanın olduğu üst kat, yan kat, alt kat komşusu arızayı gidermek zorunda.
Ama böyle bir arıza yoksa boya badana yaptırma masrafı size ait. Zaten evin olağan kullanımından doğan bir yıpranma.
Merhaba, bu dairede 2 yıldır oturuyorum.Daha önceden de catlaklar vardı biraz oturduktan sonra bu çatlakların ilerlemesi sonucunda gecen yaz tamirat ve boya işlerini cebimden ödüyerek yaptırdım.Daha sonra bu problem tekrardan daha çok ilerliyerek devam etmesi sonucunda bir sıva ustası getirdim bana bu problemin sıva fazlalığından olduğunu söyledi.Yani problem daire duvarlarının baştan sağma yapıldığı için olduğunu söyledi.Ve şu an çocuğumun bulunduğu odanın ve birkaç yerde duvarların hali çok kötü durumda yani yıkılmak üzere.
Teşekkür ederim.
syg.
Sanıyorum siz bu evde hesaplı(ucuz)diye oturmaya devam etmek istiyorsunuz.Çatlak sıvanın fazlalığından değilde kaymadan dolayı da olabilir.Yani bina kayıyor olabilir.Bu durumda yapılacak şey bekleyip sonuçlarına katlanmak ya da tamiri yaptırmadan sulh hukuk mahkemesine tesbit yaptırıp tamiri yaptırmak ve kiradan kesmek.Tabiki bu ev sahibinizle aranıza dahada açabilir.Sonuçta PARANIZLA hizmet alıyorsunuz...Bence en iyi yol yeni bir ev bulmak...
Ha bu arada kontrat bitiminden önce çıkarsanız mutlaka ev sahibiyle anlaşarak çıkın.Kabul etmezse kontrat bitimine 15 gün kala ihtar çekerek çıkın.Yoksa kalan kiraları dava yoluyla mutlaka alır..