-
Verasete vekalet
Yurt dışında yaşıyorum. Dedem on küsür yıl önce vefat etti. Annem dedemden önce vefat etmişti. Geçen yıl mirasçıların tümü dedemden kalan bir miktar parayı bankadan çekip paylaştı, ben Türkiyede olmadığım için sadece benim payım kalmıştı. Bu yıl geldim, bankadan bana düşeni almak için girişim yaptım. Bir sürprizle karşılaştım, daha önce alınan veraset ilamında benim adımı kim hata yapmışsa yapmış, adımdaki harflerden biri "t" yerine "r" olarak geçmiş. Kimse de ya farkına varamamış ya da ilgilenmemiş, ben Türkiyede değildim. Dolayısiyle banka bana düşen parayı bloke etmişti, oradan bu harf yüzünden alamadım. Veraset ilamının çıktığı mahkemeye gittim, derdimi anlattım, dosyayi aramamız lazim, dediler. Bir hafta iki mahkeme binasi arasi mekik dokudum, neymis, arşivler öteki mahkemeye taşınmışmış, taksi tut oraya taksi tut, buraya, derken, yanımızda bin ricayla görevli de götürüyoruz, tüm masraflar benden,,,,, Para da bari değecek miktarda olsa... Sonuç: dosya kayıp, hakime çıkıyorum, derdimi anlatmaya çalışıyorum, nüfus kütüğünden tüm belgelerimi alıp getiriyorum, işte ben 'r' değil, 't' yim diyorum, nafile...
Dosyanın aslı gerekiyormuş ki oradan düzeltilsin. Eee, dosya yok, devletin mahkemesinin dosyası yok, yok, yok...
Napalım, yeniden bir veraset ilamı ver, dediler... Peki, onu da yaptım. Ancak bana öyle bir süre verildi ki, tam 3 ay.. Eh, altı haftadır Türkiyedeyim, milyoner değilim ki, üstüne üstlük devletin bir kurumunun yaptığı bir harf hatası bizim suçumuz gibi bir sürü de azar yedik, neymiş efendim, niye zamanında ilgilenmemişiz...
Tüüh beee,, bilseydim orada arşivleri düzgün şekilde ayarlayacak birine ihtiyacınız var mı diye iş arardım...
Ben üç ay daha kalamayacağıma göre babama noter huzurunda vekalet verdim bu işlemleri benim yerime yürütmesi için, yeni bir veraset ilamı için mahkemeye başvurdum. 3 ay süre sonunda mahkemeye giden babam bu kez de vekaletçi olarak kabul edilmemiş, illa ben kendim bulunacakmışım mahkemede..
Bu doğru mu?
Ayrıca benim de, bu devletin bir kurumunun yapmış olduğu hatasından dolayı bana verdikleri cefayı, yok parasına uğraştırdıkları cefa karşılığında bir hak arama durumum var mı?
Kızgınlığımdan uzun yazdım, affola, sadece sorumluluklar aranıyor biz gurbetçilerde, haklarımızı zaten alamıyoruz....
Saygılarla
Aydınlatacaklara şimdiden teşekkürler...
-
Re: Verasete vekalet
Mahkemede sizi vekil olarak ancak bir avukat temsil edebilir.
Babanıza verdiğiniz vekaletle babanız sizin adınıza dava açılamaz, açtığınız dava takip edilemez.
-
Re: Verasete vekalet
Konuyu simdi anladim,,, bu kadar basitmis,,, yanit icin sagolun.
Ancak yazik ki bir devlet memurunun yapmis oldugu basit bir hata siradan vatandasa neler cektiriyor. Hatayi yapanlar da özverili davranip hatalarini erdemlice kabul etmiyorlar malesef. Ûstüne üstlük bir de yapilmis olan hatayi düzeltmek icin kolaylik gösterecegine vatandasa iskence cektiriyorlar. Suc vatandastaymis gibi bir de alacagimiz kucucuk mirasin yarisini da alana kadar harcama yaptiriyorlar....
Yazik.... Bu sorunlari ne zaman asariz kisa vadede pek umutlu degilim....
Tesekkurler