Re: Askeri zimmetten ceza
Bu konuda yardimci olabilecek bi arkadas olursa cok sevinirim
Alıntı:
mashuk80 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda yardimci olabilecek bi arkadas olursa cok sevinirim
dostum eski bi uzman çvş. olarak siz depoyu teslim alırken neden sayım yapmadan teslim aldınız hatayı başta yapmışsınız siz askeri savcı tutanağı göz önünde bulundurur tabiki eksik malzemelerin ne olduğu önemli tabiki
eğer depoyu teslim almadan depodaki daha önce sayım listeside aynı eksikler varsa o tutanağıda bulup mahkemeye delil olarak sunabilirseniz yırtarsınız
yani sizden önceki malzeme teslim zimmet tutanağını bulmalısınız aksi takdirde o cezayı ödersiniz eğer malzemeleri teslim aldığınızda malzeme tamda sizin kontrolünüzdeki zamanda koybolmuşsa cezayı ödeyeceksiniz
yusufcuk1975@windowslive.com
oncelıkle tesekkurler ılgınız ıcın. Fakat bu sayım ben raporu aldıktan 1 gun sonra yapılıyor ve kılıt kırılarak yapılıyor. ve heyette bulunan kımse malzemeler konusunda o kadar bılgılı oldugunu sannetmıyorum. 3 asker 1 tegmen ( oda astegmenlıkten gelme subaylıgı secmıs. hıcbıseyden anlamıyor yanı.) bı astsubay cavusdan olusuyordu heyet kurulu. Ve bu sayımdan sonra bır cok sayım yapılıyor ve yaklasık 200 kalem malzemeden 41 kalem malzemeye dusuyor bu eksık sayısı. Bunlar sayımın saglıksız olduguna bı gosterge degılmıdır?
Alıntı:
oncelıkle tesekkurler ılgınız ıcın. Fakat bu sayım ben raporu aldıktan 1 gun sonra yapılıyor ve kılıt kırılarak yapılıyor. ve heyette bulunan kımse malzemeler konusunda o kadar bılgılı oldugunu sannetmıyorum. 3 asker 1 tegmen ( oda astegmenlıkten gelme subaylıgı secmıs. hıcbıseyden anlamıyor yanı.) bı astsubay cavusdan olusuyordu heyet kurulu. Ve bu sayımdan sonra bır cok sayım yapılıyor ve yaklasık 200 kalem malzemeden 41 kalem malzemeye dusuyor bu eksık sayısı. Bunlar sayımın saglıksız olduguna bı gosterge degılmıdır?
yani bu olayı ispat etmeniz gerekiyor siz dediğim gibi daha önceki malzeme teslim tesellüm tutanağında onları ortaya çıkarıp askeri hakim ve savcıya ispatlamanız gerekiyor
ama siz diyorsunuz ki depo kilidi kırılmış üslerinizle ilişkiklariniz nasıldı ben bu olayda size bu işin size kasten yapıldığını düşünürüm
askeri savcıya sayımın sağlıksız olduğunu yenilenmesini taleb edin ama belge üzerinde ispat şart ama olayı tam bilmediğim için ne desem yanlış olur
saten ole bı kumpasa dustuk ama evrak ustunde ispat etmem mumkun deil. benım depom tamamdı varsa bıle cok ufak eksıkler vardı. bu kadar eksık yoktu ve onlarda para eden malzemelerı yazmıslar en sonunda saten. Diger takımların eksiklerini tamamlamıslar ısın acıkcası ama kıtabına ıyı uydurmuslar. tek ustunde bastirabilecegim konu sayimin defalarca mahkeme tarafından tekrar yapılmasını istemesi ve bundan sonrasında 150 ye yakın malzeme kaleminin bulunmasi.
Alıntı:
saten ole bı kumpasa dustuk ama evrak ustunde ispat etmem mumkun deil. benım depom tamamdı varsa bıle cok ufak eksıkler vardı. bu kadar eksık yoktu ve onlarda para eden malzemelerı yazmıslar en sonunda saten. Diger takımların eksiklerini tamamlamıslar ısın acıkcası ama kıtabına ıyı uydurmuslar. tek ustunde bastirabilecegim konu sayimin defalarca mahkeme tarafından tekrar yapılmasını istemesi ve bundan sonrasında 150 ye yakın malzeme kaleminin bulunmasi.
depo sayımını yeniden yapılmasını isteseniz bile sonuç değişmeyecektir kardeşim cezayı ödersiniz çünki tutanak var bu tutanak sayımı yapan heyet tarafından tutulmuş.ayrıca malzemeyi teslim alırken malzeme listesi ve tutanak varsa tutanağın fotokopisini almalıydınız ancak bu şekilde ispatlardınız.
siz el bombasının pimini çekmişsiniz atmamışsınız elinizde patlamış:))))))
son birbuçuk ay rapor aldığınızı söylüyosunuz bu aldığınız rapor sanmayınki komutanlarınız tarafından değerledirilmedi kesinlikle araştırılıp değerlendirilmiştir.
nekadar başarılı olursanız son yaptığınız iş rapor almakla çok büyük bi yanlış yapmışsınız komutanlarınızın hakkınızda olumlu kanati olmadığı düşüncesindeyim.
rapor almışsınız madem malzemelerinizi neden teslim etmeden gittiğinizde merak ettim doğrusu
elımde senetlerın bır ornegı mevcut. fakat bu olayı degıstırmıyor. benım depom eksık degıldı saten o yuzden nıye eksık aldım dıye tutanak duzenlımkı. ben tam aldım ve bu tutanaklar bende mevcut. Ve ben rapor aldıktan 1 gun sonra bana haber verılmeksızın acılıyor depom yanı benım depoyu teslım etmeme gıbı bır nıyetım yoktu.Bu olay benım dısımda gelısıyor. Isın acıkcası benı kumpasa getırdıler:( Ama bı yerlerınden kesınlıkle cıkar bundan emınım. Benım sadece kanıma dokunan su vatanı gorev ıcın gıdıyorsun oraya fakat sana 3200 ytl gıbı bır ceza cıkarıyorlar bu cezayı gectım bıde bunun hapıs cezası varkı buda memurıyetıme engel teskıl edebılır ılerıde bu benım asıl canımı sıkan nokta
Alıntı:
elımde senetlerın bır ornegı mevcut. fakat bu olayı degıstırmıyor. benım depom eksık degıldı saten o yuzden nıye eksık aldım dıye tutanak duzenlımkı. ben tam aldım ve bu tutanaklar bende mevcut. Ve ben rapor aldıktan 1 gun sonra bana haber verılmeksızın acılıyor depom yanı benım depoyu teslım etmeme gıbı bır nıyetım yoktu.Bu olay benım dısımda gelısıyor. Isın acıkcası benı kumpasa getırdıler:( Ama bı yerlerınden kesınlıkle cıkar bundan emınım. Benım sadece kanıma dokunan su vatanı gorev ıcın gıdıyorsun oraya fakat sana 3200 ytl gıbı bır ceza cıkarıyorlar bu cezayı gectım bıde bunun hapıs cezası varkı buda memurıyetıme engel teskıl edebılır ılerıde bu benım asıl canımı sıkan nokta
Dava neden açıldı hırsızlıktan mı görevi kötüye kullanmak mı zimmetten mi askeri savcının açtığı dava nedir?
Şahidiniz yok mu hiç? Elinizdeki tutanakları mahkemeye sunun siz. Tutanaklarda malzeme sayısı var mı yazıyor mu?
Mesela asker teslim edilen mermileri kaybeder veya sarf eder sayımda çıktığı zaman mahkemeye verilir izinsiz yere veya diyorum kaybetmiştir veya arkadaşları tarafından yer değiştirilmiştir mermilerin parasını öder.
gorevı kotuye kullanmaktan. savcı bana yapılan haksızlıgı anlamıs dıye dusunuyorum kı bu maddeye atıfta bulunmus ve 4 defa sayımın tekrar yapılması konusunda karar vermıs her seferınde eksık malzemeler tamamlanmıs yaklasık 150 kalem malzemeyı bulmuslar 1 sene ıcerısınde. Tabıı kı para tutan malzemelere dokunmamıslar. Ilk tutanaklar benım elımde mevcut ayrıca mahkeme dosyasında da mevcut. Benım kendımce en buyuk elımdekı koz bır malzemeyı arızalı olsada temın edıp tutanakla vermıstım ve o tutanak bende ama onu dosyama eklememısler ve para tutan bır malzeme. Onu sunmayı dusunuyorum neden dosyama eklemedıklerı ve eksık olarak yazdıklarını acaba bu bır delılmıdır sızce. muhabere malzemesı bu. arızalı olsada dosyama eklenmesı gerekmezmıydı sızce.