Gizli numara ile yapılan aramaların belirlenmesi
Selamlar.. Benim sorum şudur. Beni arayan bir gizli numarayı tesbit ettirmek için Savcılığa başvurmam gerekiyor. Ama bu kişi çağrı atıyor sadece yani telefonu açmadan gizli numaran çaldırıyor. Bu durumda telefonumun dinlenmesi bir işe yararmı? Yani tesbit yapılabilirmi?
Teşekkürler
Re: Gizli numara ile yapılan aramaların belirlenmesi
merhabalar, bahsettiğiniz konu sadece birkaç çağrı şeklinde rahatsızlıksa bunu adli mercilere taşımanıza gerek yok diye düşünüyorum.Hakaret, saygısızlık,ahlak dışı konuşmalar,suçlama, küfürlü davranışlar, gerek yazılı gerek tel.la oluyorsa savcılığa gidip dilekçe verirsiniz.Size kime ait olduğu konusunda belli bir süre sonra yardımcı olurlar.Aksi halde bu tür olaylardan dolayı tel.dinlemesi hiç mümkün değildir.
TCK
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123. - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Aynı şey eski ev arkadaşımın başına geldi numara sahibi tespit edildi ama ceza falan almadı hatta tacizleri arttırdı en güzeli numara değiştirmek galiba
Alıntı:
leylaben rumuzlu üyeden alıntı
Aynı şey eski ev arkadaşımın başına geldi numara sahibi tespit edildi ama ceza falan almadı hatta tacizleri arttırdı en güzeli numara değiştirmek galiba
En güzeli adamı dövmek galiba....:)
Şaka bir yana, geciken adaletin caydırıcı olmadığını düşünüyorum. Ama her rahatsızlıkta telefon değiştirmeniz biraz da başkalarını cesaretlendirmez mi*
Şahsın kimliğinin belirlenmesini HTS raporu ile sağlayabilirsiniz.Dinleme tabir ettiğiniz şeyle bir şey elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, HTS raporu alarak, rahatsız edilmenizi ispat edin. Siz şikayet edin. Varsın gerisi şikayet edilen düşünsün.
Gizli numaradan çağrı engelleme servisini denediniz mi?
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Gizli numaradan çağrı engelleme servisini denediniz mi?
Bahsi geçen konuda, açılma tarihi göz önüne alındığında, sanıyorum, ocak ayında bu uygulama yoktu,
Yeni sayılan bir yenilik ve çok faydalıdır,
Herkesin kullanmasını tavsiye ederim;
Turkcell için;
Gizli aramaları ''yıldız 253 kare'' yazarak onay tuşuna bastığında engelleyebiliyor. Servis ''kare 253 kare'' yazılarak onaylandığında ise devre dışı kalıyor..
Diğer hatların da benzer servis kodları var, ama en kolayı,
Sadece müşteri hizmetlerinizi arıyarak, bu servisi kullanıma açtırmanız olucaktır.