İcra edilen mallarımı nasıl ögrenebilirim?
Kredi kartı borclarımdan dolayı evime icra geldi. Bankanın avukatı bir seyleri yazıp bana imzalatıp gitti. Bir sure sonra baska bir banka daha geldi onlara daha once icra yapıldıgını soyledim farketmez dedi ve onlarda birseyler yazıp imzalatıp gitti. (niye ne yazdıgına bakmadınız diye dusunebilirsiniz ama o anki ruh halim pek iyi deildi ve inanın aklıma gelmedi)
Su anda evimden cıkmak zorundayım kalan esyalarımı dagıtıp gidecegim (bir kac akrabamın yanında kalmak durumundayım net adresim olmayacak ama avukatlarda tlf um mevcut)
Hangi esyalarımın haciz edildiğini nasıl ögrenirim?
Bana emanet edilen bu malları evi bosaltınca ne yapacagım?
Yardımcı olursanız cok sevinirim. Saygılarımla..
Re: İcra edilen mallarımı nasıl ögrenebilirim?
Alıntı:
kartmagduru1 rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartı borclarımdan dolayı evime icra geldi. Bankanın avukatı bir seyleri yazıp bana imzalatıp gitti. Bir sure sonra baska bir banka daha geldi onlara daha once icra yapıldıgını soyledim farketmez dedi ve onlarda birseyler yazıp imzalatıp gitti. (niye ne yazdıgına bakmadınız diye dusunebilirsiniz ama o anki ruh halim pek iyi deildi ve inanın aklıma gelmedi)
Su anda evimden cıkmak zorundayım kalan esyalarımı dagıtıp gidecegim (bir kac akrabamın yanında kalmak durumundayım net adresim olmayacak ama avukatlarda tlf um mevcut)
Hangi esyalarımın haciz edildiğini nasıl ögrenirim?
Bana emanet edilen bu malları evi bosaltınca ne yapacagım?
Yardımcı olursanız cok sevinirim. Saygılarımla..
Merhabalar..
Icre dairesindeki haciz tutanagini inceleyerek ogrenebilirsiniz..
Peki evi bosaltma halinde bu malları ne yapmam gerekir? O konuda da yardımcı olurmusunuz?
Size yeddi emin olarak bunlar teslim edilmiş. Siz bu malları korumakla sorumlusunuz. Eğer yeddi emin deposuna kaldırılmasını talep ederseniz bir de depo kirası borcunuzun üzerine eklenecek. Tercih sizin.
Adres değişikliğinizi haciz yapılan dosyaya bildirmelisiniz yoksa satış durumunda yediemin muhtırasından haberdar olamayabilirsiniz ve satış yerinde malları hazır etmediğiniz için yedieminlik görevini suistimal suçu işlersiniz, hakkınızda kamu davası açılır ve ceza alabilirsiniz.
alacaklı tarafın da rızası halinde malları yeni adresinize götürebilirsiniz ki icra dairesine yeni adresi bildirmek, tutanağa işletmek şartıyla.