Ahz-u kabzı da içerir genel vekaletname
Kamulaştırma ve miras kalan taşınmazların belirlenmesi için anlaştığımız avukat hanım, davaları yürütebilmek için; söylediği biçimde yazıyorum."Ahz u Kabz a dahil tüm yetkileri içerir genel davacı ve vekil vekaletnamesi" vereceksiniz demiş.
Vekaletnamenin kapsamı konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
Re: Ahz-u kabzı da içerir genel vekaletname...
Alıntı:
onceler rumuzlu üyeden alıntı
Kamulaştırma ve miras kalan taşınmazların belirlenmesi için anlaştığımız avukat hanım, davaları yürütebilmek için; söylediği biçimde yazıyorum."Ahz u Kabz a dahil tüm yetkileri içerir genel davacı ve vekil vekaletnamesi" vereceksiniz demiş.
Vekaletnamenin kapsamı konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
Merhabalar..
Avukatinizi, bu sekilde bir vekaletname ile dava konusu seyi teslim almaya yetkili hale getirirsiniz..
Dava konusu alacağı sizin adınıza tahsil edebilir veya şeyi teslim alabilir.
Selamlar,
Şahsen, müvekkillerimden vekalet alınca, ahzu kabz ibaresini özellikle istiyorum, şöyle ki; bir davayı sonuçlandırdığımız vakit,davada kazandığımız hak ve alacaklarımızı elde edebilmek için illa müvekkilin gelmesi gerekmektedir. İş yoğunluğu, her istediğin an müvekkile ulaşamama sıkıntısı gibi nedenlerden ötürü bu ibareyi özellikle istiyorum. Yani anlayacağınız sizden bu ibare dahil genel vekaletname isteyen değerli meslektaşım kendince haklıdır. Saygılarımla...
Ahz-u kabz, dava sonunda sizin adınıza yatacak olan parayı çekebilme yetkisidir. Ben dahil tanıdığım avukatların %99'u bu yetkiyi içeren vekalet isteriz.Telaş edilecek bir durum yok.