İcra haciz sırasında evdeki her şey alınır mı?
Merha baya arattım forumda araştırdığım konu ile ilgili tam bir başlık bulamadım.
Bir mağazadan aldığım taksitli eşyalar mobilya vs. taksitlerini işlerimin kötü gitmesinden dolayı ödeyemedim. sağolsun mağazada baya bir bekledi beni sonra avukata gitmiş senetlerim avukat beni aradı durumu söyledim nisandan önce birşey ödeyemeyeceğimi ama nisanda faizi ile birlikte bir seferde ödeyebileceğimi söyledim kabul etmedi hemen ödyeceksiniz dedi yoksa icraya gidicem dedi yapacak bir şey yok dedim sabaha tebligat geldi yani zaten adam beni aramadan icraya vermişti bile. hemen ertesi günü mal beyanında bulundum ve maaşıma haciz geldi. patronum bana durumu bildirdi kabul ettim. şimdi asıl konuya geliyorum.
bakın özellikle belirteyim borcu ödemeten kaçmak için çare aramıyorum benim derdim nisana kadar zaman kazanmak.
üzerime kayıtlı kibrit çöpü bile yok. oturduğum evde hiçbirşey benim adıma kayıtlı değil eşimle aynı evde yaşıyoruz ama resmi nikahımız yok 1 çocuğumuz var ve eşim hamile 1-2 hafta içinde doğuracak buda ayrı bir hukuki sorun ya. şimdi sormak istediğim icra memuru ve avukat gelse ve ben evin benim olduğunu kabul etsem evden herşeyi alıp gidebilirmi? veya ben uzun süre finlandiyada yaşadım orda insanın yaşamak için gerekli olan hiç bir eşyası hacz edilmez Türkiyedede böyle bir yasa varmı. veya bana daha doğru bir yol gösterirmisiniz tam bir çıkmazdayım çok teşekkür ederim
Re: icra haciz sırasında evdeki her şey alınırmı?