Nafaka,icra,mal beyanında bulunmama
Merhaba ben İstanbul'dan Berken, herkese selamlar. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ben 2006 da eşimden şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrıldım. Mahkemeye de gitmedim. Boşanma davasını, ayrıldıgım eşim açtı. Başta nafaka olayı olmayacaktı fakat gitmedim diye nafaka olayı da olmuş. Daha sonra olay bir süre durdu ama bana icra takibi pusulası geldi avukattan. Ayrıldığım kişi şu an başkası ile yaşıyor, artı ben de ssklı veya ssk sız bir işyerinde çalışmadım ve mal beyanında bulunacak üzerimede kayıtlı hiç bir şeyim yok. Şimdi icra kağıdı geldi ne yapmam gerekiyor? Lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Re: Nafaka,icra,mal beyanında bulunmama
Öncelikle süresi içinde - gelen ödeme emrinde yazar-hemen mal beyanında bulunun. Herhangi bir malınız ve geliriniz yoksa bunu belirtin Ve ne şekilde ödeyeceğinizide yazımn.
Eşiniz başka birisi ile evlenmiş ise nafakanın kaldırılması davası açın.
Re: Nafaka,icra,mal beyanında bulunmama
Alıntı:
FENERLIM rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıldıgım kişi şu an başkası ile artı bende ssklı veya ssk sız bir işyerinde çalışmadım ve mal beyanında bulunacak üzerimede kayıtlı hiç bir şeyim yok. Şimdi icra kagıdı geldi ne yapmam gerekiyor lütfen bu kanuda bana yardımcı olurmusunuz?
İcra dairesine gidip süresi içinde mal beyanında bulunacaksınız. "Hiçbir malım gelirim yok." demek de mal beyanıdır. Zamanında mal beyanında bulunmazsanız karşı tarafın talebi üzerine size hapis cezası verilebilir.
Eski eşinizin başka birisiyle evlendiyse, evlilik tarihinden itibaren nafaka ödemeniz gerekmez. Evlilik tarihine kadar birikmiş nafaka borcunuzu ödemeniz gerekir.
Evlenmediyse, karı-koca hayatı yaşadığına dayanarak nafakanın kaldırılması için dava açabilirsiniz. Ancak dava açmadan önceki süreye ait nafaka borcunuzu yine ödemeniz gerekir.