-
Dolandırıldık
Öncelikle eğer yanlış bir bölümde konu açtıysam özür dilerim. Konunun buna uygun olduğunu düşünüyorum. Benim sorunum şu babamı geçenlerde telefonla arayıp bir takım şeyler söyleyerek 400 ytl değerinde kontör aldırmışlar. Tabi babamda inanmış. Gönderilen kontörlerin seri numaraları, arayan numara hepsi mevcut. Babam savcılığa dilekçe vermiş ama çok umutlanmaması söylenmiş. Babam resmen depresyona girdi. Bu haline çok üzülüyorum. Benim anlamadığım saf insanların iyi niyetini kullanarak böyle bir işe kalkışan kişilere neden birşey yapılamıyor? Elimizde o kadar ipucu varken; bu kişiyi bulmak çok mu zor? Sonuçta seri numaralardan kontörlerin yüklendiği hatlar belirlenebilir. Yoksa bu dolandırıcılıkla ilgili bir kanun yok mu? Varsa eğer biz bu kişiye karşı hangi davaları açabiliriz? İnanın şu anda 400 YTL yi çöpe atacak durumda değiliz ancak benim derdim babamın şu anda bunu çok fazla kafasına takması. Dışarı bile çıkmıyor. Herkesin ona güldüğünü düşünüyor, kendini affetmiyor, uyumuyor yemiyor vs. Bu yüzden bu işin peşini bırakmayacağım. Az önce de dediğim gibi. Bu konudaki haklarımız nelerdir? Nasıl hareket etmeliyiz? Hangi davaları açabiliriz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Re: Dolandırıldık
Merhaba..
Elinizdeki deliller onemli ancak yeterli degil,cunku bu isi yapanlar buyuk ihtimalle sahte kimlik kullandiklari icin kontorleri yukledikleri cep telefonlari kendi uzerlerine degildir..Ne demisler,minareyi calan kilifini hazirlar..
Ancak yine de umutsuzluga kapilmayin,bu kisiler bu kontorlerde elbet tanidiklariyla gorusmuslerdir,bu dokumlerden soz konusu kisilere ulasilabilir..
Saygilarimla.
-
Re: Dolandırıldık
teşekkür ederim yanıtınız için. umarım bulunur