İdareyi Mahkemeye Verdim Ancak
2005 yılı mayıs ayında lojman konusunda idareyi mahkemeye verdim. Ancak yaklaşık 1 yıl sonra mahkemeden gelen kararda mahkemenin yerindelik denetimi yapamayacağını bu nedenle yeniden dilekçe yazmam belirtildi. Aradan 1 yıl daha geçti .Yüzde yüz haklı olduğum bir konu .Acaba şuan bu yaptığım yanlışlık mahkemenin seyrini etkiler mi? etkilerse ne yönde ?
Re: İdareyi Mahkemeye Verdim Ancak
Alıntı:
mehyorulmaz rumuzlu üyeden alıntı
2005 yılı mayıs ayında lojman konusunda idareyi mahkemeye verdim. Ancak yaklaşık 1 yıl sonra mahkemeden gelen kararda mahkemenin yerindelik denetimi yapamayacağını bu nedenle yeniden dilekçe yazmam belirtildi. Aradan 1 yıl daha geçti .Yüzde yüz haklı olduğum bir konu .Acaba şuan bu yaptığım yanlışlık mahkemenin seyrini etkiler mi? etkilerse ne yönde ?
Sayın Yorulmaz,
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Yasasının 2/2. maddesi gereğince idari yargı yetkisi, idari işlemin hukuka uygunluğunu denetlemekle sınırlı olup idare mahkemeleri "yerindelik denetimi" yapamazlar.
Dilekçeniz bu hususa aykırı görüldüğünden yeniden dilekçe yazmanız istenmiş. Size verilen süre içerisinde dilekçenizi yenilemediyseniz dosyanız işlemden kaldırılmıştır. Mahkemenin kalemine gidip dosyanızın durumunu sorun. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Re: İdareyi Mahkemeye Verdim Ancak
A'nın hakkı olan lojmanın B'ye tahsis edilmesi konusu bir yerindelik denetimidir ve idari yargının görev alanı dışındadır.
A'ya lojman tahsis edilmemesi konusundaki idari işlemin hukuka uygun olup olmadığı idari yargının görev alanındadır.
Görüleceği üzere ikisi arasında çok ince bir ayrım vardır.