Yari-Zamanli Calisma Suresi Hakkinda
Oncelikle tum degerli hukukculara merhaba;
Ben universite ogrencisiyim ve okuldan sonralari ve haftasonlari calisabilecegim bir ise girdim.Is tanimi yari zamanli olmasina ragmen haftada 40 saat calismak zorunda oldugum bildirildi.Calisma saatlerimde hafta ici 4 gun aksamlari 18-24 arasi ve haftasonlari 8er saat.Merak ettigim;40 saat kanuni olarak yari zamanli olarak nitelendirebilir mi? Acaba az ucret vermek icin mi bu sekilde tanimlamislardir?
Ayrica izninizle 2.bir soru sormak istiyorum.Calistigim yerin bana yaptigi net ucret teklifinin icerisinde asgari gecim indirimide dahil midir acaba yoksa asgari gecim indirimini onlarin teklif ettikleri net ucretten ayri olarak mi alacagim?
Bilgi veren herkese simdiden degerli paylasimlari icin tesekkur ediyorum.
Re: Yari-Zamanli Calisma Suresi Hakkinda
Alıntı:
typhoon000 rumuzlu üyeden alıntı
Oncelikle tum degerli hukukculara merhaba;
Ben universite ogrencisiyim ve okuldan sonralari ve haftasonlari calisabilecegim bir ise girdim.Is tanimi yari zamanli olmasina ragmen haftada 40 saat calismak zorunda oldugum bildirildi.Calisma saatlerimde hafta ici 4 gun aksamlari 18-24 arasi ve haftasonlari 8er saat.Merak ettigim;40 saat kanuni olarak yari zamanli olarak nitelendirebilir mi? Acaba az ucret vermek icin mi bu sekilde tanimlamislardir?
Ayrica izninizle 2.bir soru sormak istiyorum.Calistigim yerin bana yaptigi net ucret teklifinin icerisinde asgari gecim indirimide dahil midir acaba yoksa asgari gecim indirimini onlarin teklif ettikleri net ucretten ayri olarak mi alacagim?
Bilgi veren herkese simdiden degerli paylasimlari icin tesekkur ediyorum.
Merhabalar..
Calistiginiz isin isveren tarafindan nasil nitelendirildigi onem tasimaz,bir isin kismi zamanli olarak sayilabilmesi icin normal calisma suresi olan 45 saatin 3/2'sinden az olmasi gerekmektedir,bu da 30 saatin altindaki calismalara tekabul etmektedir..
Ucretinizi mutlaka tam olarak talep edin..
Diger sorunuzu tam olarak anlayamadim,biraz acabilir misiniz?
Saygilarimla.
Tesekkurler yanitiniz icin;Ancak sizde bilirsiniz ki "Ben tam ucretimi istiyorum bana verin" diyemem.Bu hakkimi sakli tutup daha sonra bu konu hakkinda yaptirim uygulayabilir miyim acaba?
Ek olarak calisma saatlerim belirttigim uzere hep mesai saatleri disinda,acaba bu farkli ucretlendirmeyi gerektirir mi?
Diger sorumu su sekilde aciklayayim;Bana yaptiklari net ucret teklifinin 100 YTL oldugunu kabul edersek,ben maas alirken asgari gecim indirimi olan 45 ytlyide ayrica alabilecek miyim?(Bekar)
Yani maasim yatarken isverenin 100 ytlsi ve 45 ytl birlikte mi yatacak? Yoksa isverenin bana vermis oldugu bu 100 ytlnin icinde asgari gecim indirimide mevcut mu?
Tesekkurler tekrar...
Alıntı:
typhoon000 rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkurler yanitiniz icin;Ancak sizde bilirsiniz ki "Ben tam ucretimi istiyorum bana verin" diyemem.Bu hakkimi sakli tutup daha sonra bu konu hakkinda yaptirim uygulayabilir miyim acaba?
Ek olarak calisma saatlerim belirttigim uzere hep mesai saatleri disinda,acaba bu farkli ucretlendirmeyi gerektirir mi?
Diger sorumu su sekilde aciklayayim;Bana yaptiklari net ucret teklifinin 100 YTL oldugunu kabul edersek,ben maas alirken asgari gecim indirimi olan 45 ytlyide ayrica alabilecek miyim?(Bekar)
Yani maasim yatarken isverenin 100 ytlsi ve 45 ytl birlikte mi yatacak? Yoksa isverenin bana vermis oldugu bu 100 ytlnin icinde asgari gecim indirimide mevcut mu?
Tesekkurler tekrar...
Gece calismasi 7.5 saati gecmedigi surece yasaldir..
Isvereniniz ucreti odedigi zaman size herhangi bir belge imzalattiriyor mu?
Asgari gecim indirimi konusunda bir bilgim yok bu nedenle bu sorunuza yani veremiyorum,uzgunum..
Saygilarimla.
Acikcasi ise henuz basladim ve maas almadim...Bu sebepten belge imzalatip imzalatmadigini bilmiyorum ancak oyle birsey olacagini sanmiyorum.
Ek olarak haftasonu calismalarimin farkli olarak ucretlendirilmesi gerekir mi?
Asgari gecim indirimi konusunda bilgili olan birisi sorumu yanitlandirirsa sevinirim.
Asgari gecim indirimi ve haftasonlari calismanin farkli ucretlendirilmesi konusu hakkinda,gecen sure zarfinda bir bilgi bulamadim.
Konular hakkinda bilgisi olanlar paylasirlarsa sevinirim...Iyi forumlar...
Vermis oldugunuz adresleri kendi arastirmam sirasinda incelemistim ancak sordugum sorulara orada cevap bulamadim...Tesekkurler ilginiz icin
Pratikte cevap verebilecek birisi olursa sevinirim...