Kıdem Tazminatı Davasında İlginç Karar
Merhaba,
01.06.200-31.05.2006 tarihleri arasında çalıştığım işyerimden evlilik sebebiyle ayrıldım noter kanalı ile istifamı beyan ettim.Tabiki ödeme yapılmadı 01.07.06 tarihinde dava açtım. 4 dava geçti hiçbir davaya katılmadılar 1 davada beyan edecekleri olduğunu sölediler tabiki son davaya gelmediler.Hakim karar diyerek Ticaret odasından bir bilgisayar firmasında 6 senedir çalışan bir muhasebe sorumlusunun maaş ortalamasının hesaplanmasını işkurdan gelen yazıların incelenmesi yönünde karar verdi.
anlamak istediğim bu durumda davayı kazanmış mı oluyorum.?
Diyelimki gene ödenmedi bu tazminat nasıl hareket etmeliyim?
ayrıca odadan araya birilerini koyarak düşük maaş ortaya çıkarabilirlermi?
Yardımlarınızı rica ediyorum.
şimdiden teşekkürler....
Selma Yılmaz
Re: Kıdem Tazminatı Davasında İlginç Karar
Kadın işçilerin evlilik nedeniyle işten ayrılmalarında kıdem tazminatı ödenmesi yasa gereğidir. Ödenmediği taktirde işçi açacağı davayı kazanır. Sizin davanızda hakim, ilgili odadan ücretin miktarı konusunda bilgi istediğinie göre, ücretin ne olduğu konusunda taraflar arasında anlaşmazlık var demektir. Bu durum sizin lehinizedir. Yalnız, size bir önerim olacak. Hakim bunu ticaret odasından sormuş. Şayet gelen rakam düşük ise (gerçek ücretinizin altında ise), itiraz ederek sizin mesleğinizle ilgili olan Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasından da sorulmasını isteyin. Bu araştırmadan sonra ücret belirlenecek ve dosya hesap bilirkişisine gönderilecek, ondan sonra karar verilecek. Yani henüz davanız bitmemiş, ama lehinize biter. Selamlar.
abbas bey kıymetli bilgileriniz için teşekkürler.
yalnız problem olan mahkeme açtığım kişilerin muhasebe ve mali müşavirler odası yöneticilerinden birileri olmaları.bunu göze alarak yöneticiside olsalar davamı etkilermi ben çok savaştım işkurdan bütün yazıların ödenemsi konusunda tamam zaten maaşım bankaya yatıyordu ben bu davadan hiçbirşey anlamadım
teşekkürler
Bankaya yatan maaşınız gerçek maaşınız ise bunun başka yerden sorulmasına gerek yoktur.Banka kayıtlarının getirtilmesi gerekir. Kolay gelsin.