Re: Bu benim 2 nci firarım
1. Herhangi bir askeri birliğe jandarmaya yada karakola teslim olabilirsiniz. Ancak kendi birliğinize giderek katılmanız manevi olarak sizin için daha iyi olacaktır.
2. Eğer askeri mahkeme sizi tutuklarsa askeri ceza evinde yatmaya başlarsınız TSK dan ilişiğinizin kesildiği belgelendikten ve kesinleşmesini müteakiben sivil ceza evine yollanırsınız. Eğer tutuksuz yargılanırsanız mahkeme sonucunda kuvvetle muhtemel sivil hapishanede infazınız icra edilecektir. 63 gün den az olmamak üzere bir ceza alacağınız kesin bu mahkemenin taktiridir. Nedenlerine ve tekerrüre bakarak üst sınıra yaklaşıp yaklaşmamak onların kararıdır tabiiki temyiz hakkınız esastır.
3. Bence hiç bir sonuç alamazsınız. Çünhü AİHM si iç hukuk yollarının bitmesine baktığı gibi cezanın hukuka uygunluğuna esastan bakar. Firar açık ve net '' Mazeretsiz'' suçtur. Dolayısı ile haklı olma olasılığınız bulunmamaktadır. ( Sağlık hariç )
4. Tıbbi bir soru ancak bildiğim kadar psikolojik sorunlar tespit edilebiliyor sizi yanıltmak istemem , bu sadece bilgi kesinlik değil...
5. Terhisinizi bağlı bulunduğunuz birlik emeklilik işlemlerinizi ise ilgili kuvvet komutanlığı yapacaktır. Ancak bunlar size bir bütün olarak verilecektir birliğinizden. Mahkeme terhis yapamaz.
6. Tazminat miktarınızı ilgili kuvvet komutanlığı ( Sizde Jandarma genel Komutanlığı ) hesaplayarak hazine vasıtasıyla ilgili deftarlıktan tahsil edilecektir. Miktarı eğitim süresi branş ve hizmet süresine göre değişeceğinden bir şey söylemek sadece sallamak olacaktır.
7. Emekli sandığından birikmişinizi alabilirsiniz.
8. Yapabilirsiniz.
Firar eden tüm arkadaşlar sanırım hapis cezası kalktı.Ankaradaki avukatım cuma günü beni aradı söyledi. Hapisteki arkadaşlar dahi çıkarılacakmış.herkeze geçmiş olsun.
Alıntı:
elif erdem rumuzlu üyeden alıntı
Firar eden tüm arkadaşlar sanırım hapis cezası kalktı.Ankaradaki avukatım cuma günü beni aradı söyledi. Hapisteki arkadaşlar dahi çıkarılacakmış.herkeze geçmiş olsun.
Bu nasıl bir bilgidir referans kaynağınız nedir.. Hukukçu değilim ama komik bulacaktır hukukçu arkadaşlarda.. Doğruluğu noktasında emin olmadığınız böylesine kritik bir konuda insanların umutlarıyla oynamak iyi niyetli yorumunuzu gölgede bırakmıştır...
Alıntı:
elif erdem rumuzlu üyeden alıntı
selam bende izin tecavüzü sebebi ile 5 y hapis cezası aldım 07.12.2007 tarihinde bu yasadan yararlanabilmek için teslim olmam gerekiyormu?? lütfen doğru bir bilgi olduğunu söyleyin tşk
Alıntı:
erdogancengiz rumuzlu üyeden alıntı
selam bende izin tecavüzü sebebi ile 5 y hapis cezası aldım 07.12.2007 tarihinde bu yasadan yararlanabilmek için teslim olmam gerekiyormu?? lütfen doğru bir bilgi olduğunu söyleyin tşk
Size şu şekilde yardımcı olmaya çalışayım. Meclis adalet komisyonuna söz konusu yasanın askeri suçları kapsamaması konusunda bir değişiklik teklifi verildi AKP tarafından ve kuvvetle muhtemel bu değişiklik geçecek komisyondan. Değişiklik yürürlüğe girmeden önce bu kanundan yararlanmak için verilen dilekçelerin işleme konmasının olası olduğu avukatım tarafından bana söylendi. Yani bir an önce avukatınız vasıtasıyla söz konusu kanun değişikliğinden yararlanmak için dilekçe vermeniz sizin yararınıza olacaktır, yukarıdaki mesaj gibi ezbere yazılanlara itimat etmeyiniz..
Selam ve muhabbetle
arkadaşlar herhese teşekkürler.ben EKİM ayına teslimolmayı düşünüyorum ama son durum nedir bu firarlarla ilgili halen hapis cezası olayı devam ediyormu.kanunları resmi gazeteleri takip eden arkadaşlar son bi değişiklik varsa bizler biklgilendirirmisiniz.
Firar suçu ortadan kaldırılmadıkça cezası devam edecek.
Alıntı:
leon_4577 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar herhese teşekkürler.ben EKİM ayına teslimolmayı düşünüyorum ama son durum nedir bu firarlarla ilgili halen hapis cezası olayı devam ediyormu.kanunları resmi gazeteleri takip eden arkadaşlar son bi değişiklik varsa bizler biklgilendirirmisiniz.
TSK dan ilişiğiniz 01.03.2008 den önce kesildiyse ceza almama ihtimaliniz var.
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy-İst.
harun abi bu konuda doğru söylüyor.zira bahsi geçen kanun 08.02.2008 tarihli 5728 sayılı yasanın 562 maddesi ile değişen cmk nın 231/5 maddesidir.ve bu yasa tekrardan 01.03.2008 tarihinde dğiştirildi.ancak bu tarihe kadar firarı son bulan veya ilişiği kesilenler bu yasadan faydalanıp ceza almayabilecekler.sartıda daha önceden kasıtlıbir uçtan ceza almamaış olmaktır.Yasal düzenleme HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI dır..Avukat savaş BAYTOK