Tanımadığım biri eşimi sürekli sözlü taciz ediyor
Bir süredir tanımadığım bir şahış eşimi takip etmeye başladı.Laf atmış kaçırma tehdidinde bulunmuş.2 defa da bahçeme girip pencereden eşimle konuşmaya çalışmış.Benim merak ettiğim bu şahsı bahçemde yakaladığımda darp etsem ceza alırmıyım yada ne ceza alırım?Şimdiden teşekkür ederim.
Re: tanımadığım biri eşimi sürekli sözlü taciz ediyor
Alıntı:
selimkarabiber rumuzlu üyeden alıntı
bir süredir tanımadığım bir şahış eşimi takip etmeye başladı.laf atmış kaçırma tehdidinde bulunmuş.2 defada bahçeme girip pencereden eşimle konuşmaya çalışmış.benim merak ettiğim bu şahsı bahçemde yakaladığımda darp etsem ceza alırmıyım yada ne ceza alırım.şimdiden teşekkür ederim
Alırsınız..
Ne ceza alırım onun tehditleri ve tacizi hafifletici sebep olabilirmi bu konuda ne yapabilrim? Teşekkür ederim.
Sayın karabiber,
işlemeyi düşündüğünüz suç için pazarlık yapma şansınız yok. Hukukta şablon yoktur. Her olay kendi başına değerlendirilir ve karar buna göre verilir.
Kaldı ki, savcılığa şikayet etmek varken, kişiyi darp etme düşünceniz de anlamsız.
Yardımınız için teşekkür ediyorum.Yapılanı kendime yediremiyorum.Savcılığa gitsem adamı tanımıyorum ne diyeceğim?
Adam yakalansa ne davası açabilirim? Eşimi kaçırmakla tehdit etti , bahçeme girdi, sözlü tacizde bulundu ,ne davası açmalıyım ve ne ceza alabilir? Yardım edebilirmisiniz acaba? .Teşekkür ederim.
iyi günler
Bende 2 seneden beri eski erkek arkadaşımdan sürekli tehdit mesajları ve telefonları alıyorum.Daha önce 1 kez tehdit suçundan şikayet etmiştik mahkeme takipsizlik kararı verdi.Daha sonra alıkoyma suçundan şikayetimiz oldu delil yetersizliğinden onada takipsizlik kararı verildi.En son yine tehdit suçundan şikayetçi olduk bu sefer dava açıldı. Bu şikayetten sonra bir kere daha karşımıza çıkıp bizi tehdit etti karakola gittik ama şikayetçi olmadık.15 Şubat ta mahkememiz var.Bende şahsa ait tehdit mesajları var. Fakat benim onla sevgili olduğum zamanlarda gönderdiğim mesajlarım duruyormuş onda.Önceden sevgili olmuş olmamız tehdit suçunu hafifletirmi?Bu kadar çok şikayetçi olmamız daha fazla ceza almasını sağlarmı ve ne gibi bir ceza alabilir sabıkasız olduğunu varsayarsak?Son olarakda benim davacı olarak ilk duruşmaya katılmayıp avukata vekalet verme hakkım var mı? Teşekkürler..
Alıntı:
mariyel rumuzlu üyeden alıntı
.
1-Önceden sevgili olmuş olmamız tehdit suçunu hafifletirmi?
2-Bu kadar çok şikayetçi olmamız daha fazla ceza almasını sağlarmı ve ne gibi bir ceza alabilir sabıkasız olduğunu varsayarsak?
3-Son olarakda benim davacı olarak ilk duruşmaya katılmayıp avukata vekalet verme hakkım var mı? Teşekkürler..
1-Hafifletmez
2-Ceza artırımı ve alacağı cezayı yargılama yapan hakim takdir edecektir eylemin niteliğine göre.
3-Bu hakkınız yargılamanın her aşamasında bulunmaktadır.
Rica ederiz.
Cevabınız için teşekkürler.
Ayrıca birde şöyler birşey var. Kendisiyle daha önce cinsel birlikteliğimiz oldu bu yüzden ondan ayrılamayacağımı öne sürerek tehdit ediyor. Ailemin bu konudaki tutumunu bildiği için.Mahkemede bunu öne sürebilirmi? Mahkeme bu olayın ispatlanması için beni adli tıpa gönderme gibi bi durumu olabilirmi? Davayı açan benim ve ben cinsel birliktelikten şikayetçi değilim tehdit,hakeret için açtım davamı.?