Teknokent vergi muafiyeti şirket dayatmaları
Merhabalar,
Sorularım kısa ve öz olsun istiyorum.
Halihazırda çalıştığım şirket teknokent şubesi açmakta ve vergi muafiyeti yaşayacak
1 - Brüt aldığımız maaşlarımızdan vergileri kesip ortalama aldığımız paraya göre nete geçecekler.Biliyorum bu yasaya aykırı sözleşmede yazan maaşı ödemek zorundalar.Fakat bunu yapmayacaklarını söylediler.Elimde önceki aylara ait onaylı bordro yok.Sözleşmemde yazan maaşı almak için ne yapabilirim?
2 - Yeni bir sözleşme imzalatacaklarmış ve yeni net maaşı yazacaklarmış buna nasıl itiraz edebiliriz ? İmzalamayıp bordromda yazan maaşı mı istemeliyim?
3 - Şirket bizi bir sabah bir akşam olmak üzere teknokent personelinin yapmak zorunlu olduğu yüz okuma sistemine tabi tutmak için sabah ve akşam teknokente gitmek zorundasınız diyerek zorunlu tuttu.Fiili olarak çalışma yerimiz teknokent dışında olacak bu kesin ama sadece yüz tanıma sistemi için sabah ve akşam bunu tüm personele zorunlu tuttu.Biliyorum bu da "4691 Sayılı TGB Kanunu" vergi konusunda yasak.Kanunsuzluğu engellemek için ne yapabiliriz?
Teşekkürler
Re: Teknokent vergi muafiyeti şirket dayatmaları
Teknokentle ilgili vergi muafiyeti daha önce tartışıldı ve gerekli açıklamalar yapıldığını hatırlıyorum.