Vadesi gelmemiş çek hakkında
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
bir arkadaşımın sıkıntıları var işlerinden dolayı ve çalışmış olduğu firmaya vermiş olduğu çekleri ödemede sıkıntı yaşıyor.
1. ileri vadeli çekleri firma gününde önce işleme koyabilir mi ?
benim bildigim çekde vade yoktur. ama çeki gününden önce ödemezse (çünkü ödeme tarihi gelmemiş) ne gibi yaptırımlar yapabilirler.?
2.firmaya vermiş olduğu çekleri firma gününden önce avukata verip tahsil yoluna gidebilirmi.?
3 arkadaşım nasıl bir yol izleyebilir.? malesef şu anda piyasa daki sıkıntılardan dolayı bu sıkıntılar içinde kötü niyet ve artniyet kesinlikle söz konusu degil.
Re: vadesi gelmemiş çek hakkında
Merhabalar..
Cek bir odeme araci oldugundan uzerinde vade olmaz ve goruldugunde odenir..Bu nedenle cekin hamili ceki istedigi zaman ibraz ederek borcu talep edebilir..
Bu durumda arkadasinizin alacakli ile anlasmaktan baska yapabilecegi bir sey gorunmuyor.
Saygilarimla.
Re: Vadesi gelmemiş çek hakkında
benim bildigim çekde vade yoktur. ama çeki gününden önce ödemezse (çünkü ödeme tarihi gelmemiş) ne gibi yaptırımlar yapabilirler.?
koyabilirler, karşılıksız çıkarsa icra takibi ve suç duyurusunda bulunabilirler
2.firmaya vermiş olduğu çekleri firma gününden önce avukata verip tahsil yoluna gidebilirmi.?
Gidebilir
3 arkadaşım nasıl bir yol izleyebilir.? malesef şu anda piyasa daki sıkıntılardan dolayı bu sıkıntılar içinde kötü niyet ve artniyet kesinlikle söz konusu degil
Borcu ödememe yolları göstermiyoruz. Arkadaşınız bir meslektaşımız ile profesyonel anlaşma yapmak sureti ile ne yapabileceği hususunda yardım alabilir. Alacaklı ile anlaşma yapabilir.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
koyabilirler, karşılıksız çıkarsa icra takibi ve suç duyurusunda bulunabilirler
Gidebilir
3 arkadaşım nasıl bir yol izleyebilir.? malesef şu anda piyasa daki sıkıntılardan dolayı bu sıkıntılar içinde kötü niyet ve artniyet kesinlikle söz konusu degil
Borcu ödememe yolları göstermiyoruz. Arkadaşınız bir meslektaşımız ile profesyonel anlaşma yapmak sureti ile ne yapabileceği hususunda yardım alabilir. Alacaklı ile anlaşma yapabilir.
borcunu ödememe gibi bir durum söz konusu degil sadece zaman açısından sonuçta çeklerin karşılıgında firmadan ürün aldı. ve piyasadaki sıkıntıdan dolayı böyle bir durum söz konusu yani anlaşmak tabiki mantıklı olanı ama yok çekleri tahsile gidicez denirse nasıl hareket etmeli??
Alıntı:
aykutozkan rumuzlu üyeden alıntı
borcunu ödememe gibi bir durum söz konusu degil sadece zaman açısından sonuçta çeklerin karşılıgında firmadan ürün aldı. ve piyasadaki sıkıntıdan dolayı böyle bir durum söz konusu yani anlaşmak tabiki mantıklı olanı ama yok çekleri tahsile gidicez denirse nasıl hareket etmeli??
Nasıl istiyorsanız öyle hareket etmeli "çekleri tahsile gideceğiz" demekle "çekleri tahsil etmek" başka başka şeyler