http://www.msnbc.msn.com/id/21253084
Şuana kadar 225000 kişinin katıldığı bu ankete "NO" diyerek siz de destek verin...
Printable View
http://www.msnbc.msn.com/id/21253084
Şuana kadar 225000 kişinin katıldığı bu ankete "NO" diyerek siz de destek verin...
Niye no ki yes.
Ne zaman ki bana ne ABD kararından sen tarihçimisinki bre dümbük deriz o zaman Büyük devlet olma yolunda ilerleriz.
kimdir o
Herşeyi bilir sinsice susar
Sen yaparsın o gelir bozar
Son günü bekler nefreti kusar
Kalbi bataklık yarını yutar
Görmezsin duymazsın hep vardır
Tepede beyaz bir saray
Sarayda soytarı bir kral
Kara haber onun işi sıra kimde
Kanlı resimler ressamı
Sergide insan mezarı
Satılık olan karanlıktır çerçevede
Tanrısı para kendide köle
Sözleri zehir onu dinleme
Sadık uşaklar eteğini öper
Korku üretir süsleri gizler
Alırsın satarsın yutarsın
BARIŞ AKARSU nun şarkısıdır..
Ermeni Yasatasarısı ve MSNBC Anketi
Amerikan senatosunun dış işleri komisyonundan geçirilen Ermeni soykırımı yalanlarıyla ilgili yazmak istediğim birçok şey bulunuyor ama bu yazıda detaya girmek istemiyorum. MSNBC Amerika’nın Ermeni soykırımı tanıması hakkında ne düşünüyorsunuz diye açtığı bir anket bulunuyor.
http://www.msnbc.msn.com/id/21253084/
Should the United States formally recognize the World War I-era killing of Armenians as genocide?
(Amerika Birleşik Devtleri 1. Dünya savaşında öldürülen ermenileri, resmi olarak katliam olarak tanımalı mı?)
Yes. Many scholars agree that the Ottoman Turks systematically killed up to 1.5 million Armenians. Other countries have recognized this as genocide. The U.S. should do the same.
(Evet. Çoğu bilgin, Osmanlı Türklerinin 1.5 milyon ermeniyi sistematik olarak öldürdüğünü düşünüyor. Bunu soykırım olarak kabul eden başka ülkeler de var, ABD’de aynısını yapmalıdır.)
(Bunu seçmelisiniz) No. Historians continue to debate whether the deaths were genocide. Besides, Turkey is too important an ally to alienate when the U.S. has troops in the Middle East.
(Hayır. Tarihçiler, bu ölümlerin soykırım olup olmadığıyla ilgili tartışmaya devam etmeliler. Bundan da önemlisi, Türkiye ABD’nin Ortadoğudaki askeri varlığı için çok öneme haiz bir müttefiği.)
I’m not sure.
(Kararsız).
3. devletlerin 2 devlet arasındaki konularda aldıkları hiçbir karar bizi bağlamaz, bir yaptırımı yoktur.
Benim anlamadığım neden 3. ülkelerin kararlarına bu kadar önem verildiğidir? Neden büyük devlet politikası izlemiyoruz?
Hiçbiri.
"Evet" asla demem.
"Hayır" bu gerekçeyle asla demem çünkü tarihçiler diğer ülkelerin tarihindeki bu gibi iddiaları da inceledikleri ve bize soykırımı kabul edin, diğer ülekelere de tanıyın baskısında bulunan ülkelerin aynı eleştiri ve baskıyı, onlara da uyguladıkları zaman tarafsız olduklarına, insanlık adına mücadele verdiklerine inanırım. Ve çünkü ABD'nin bizi müttefik olarak değil, sömürgesi ve bu bölgede planladığı BOP'un kuklası olarak gördüğünü düşünüyorum.
Kararsızım, demem çünkü kararsız değilim... :)
Dolayısıyla hiçbiri.
Kafamızı kuma gömerek kendi kabuğumuza çekilerek ve biz kendi kendimize yeteriz mantığı herşeyin sebebi değil mi? Araştırmadan, paylaşmadan sesimizi çıkarmadan tepki vemeden mi büyük devlet olunuyor. Hayır demek ve tepkimizi göstermenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Bu bir yanlış ise de ben bu yanlışı işlemeye sonuna kadar varım.
Tamam kulak vermeyelim bu tür girişimlere ama o zaman da somut gerçekleri araştırmak irdelemek gerekmez mi?
Kaç tane ermeni iddialarını cevaplar nitelikte bilimsel eserimiz var? Kaç tane olaylara ışık tutan derinlemesine araştırma yazısı? Yanlış hatırlamıyorsam iki yüz yada üç yüz ama ermenilerin bu konu hakkında kaç kitapları olduğunu yakın zaman içinde utanarak öğrendim. Beş bine e yakın o dönemi anlatan yazılmış kitap varmış. Tamamı taraflı mı taraflı! Avrupada Amerikada onbinlerce okuyucu kitlesinin hizmetine sunuluyor mu ? Evet! E bizde yapalım yapabiliyorsak ! Yapamıyorsak ta kusura bakmayalım en azından bir anketle de olsa tepkimizi dile getirelim. Unutmayalım TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU OLMAZ.
Sayin Murat83;
Bize herhangi bir yaptırımı var mı bu tanımanın? Hayır yok. Biz kendimizi ifade edebiliyor muyuz? Tam olarak edemiyoruz.
Ben yurt dışında yaşıyorum. Çevremde bir çok ermeni var. Bu tartışmalara çok girdik. Dedikleri yegane şey ''bütün dünya kabul etti, demek ki doğruymuş. Sizde kabul edin'' . Karşımızdakiler bilimsellikten uzaklar. Ellerinde sayısı 20'yi aşmayan fotoğraf var ve kime ait olduğu belli değil. Aşağı yukarı bütün kitaplarında aynı fotoğraflar var. Siz hiç elinize aldınız mı o kitaplardan birisini?
Ben kabuğumuza çekilelim demedim. Ama sözde soykırımı tanıyan ülkeler sırf bu konu yüzünden bizimle ilişkilerini koparamazlar. Bu yüzden bu konuyla kabuğa çekilmenin bir ilişkisi yok.
ermeni diasporasının gücünü biliyor musunuz? Dünyada Yahudi lobisinden sonra geliyorlar. Dünyanın dört bir yerine dağılmış durumdalar ve ekonomik anlamda çok güçlüler. Bulundukları ülkelerde çok iyi yerlerdeler. İş adamı,bürokrat,siyasetçi... Bir ülkeyi yöneten 3 mevki. Peki bunların bu gücüne birkaç anketle cevap vermek neyin göstergesidir? Güçsüzlüğün.
Bakın ermenistan dediğiniz ülkenin nüfusu 3 milyon. İstanbul'un 5'de 1'i. Ama diğer ülkelerde kalabalıklar ve zenginler. Bizim dişimizin kabuğunu doldurmazlar. Ama lobi faaliyetleri mükemmel. Bizde lobi yapmaya çalıştıkca komik duruma düşüyoruz böyle büyük bir ülke olarak. Elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.
Bence bu konu üzerinde konuşmak yanlış. Yurtdışına giden yöneticilerin bu konu hakkında konuşmamaları gerek.Muhattab alınmaması gerek. erivandan açılan uçak seferlerinin iptal edilmesi gerek. ''Bizim böyle bir muhattabımız yok, biz böyle bir konuyla ilgili değiliz'' mesajının verilmesi gerek.