Zimmet suçu ve sivil yaşama etkisi
Merhabalar..1998 yılında er olarak başladığım askerlik hizmetim sırasında 1999 yılında askeri kantin açığından kaynaklanan zimmet suçlamasıyla karşı karşıya kaldım.Korktum , ve çarşı iznimde 4 gün firar ettim.Kaçmanın beni suçlu pozisyona düşürdüğünü anlayıp birliğime teslim oldum. 20 gün disiplin suçu alıp bunuda yattım. Askerliğim devam ederken yargılandım ve bu süre içinde ( 1999 ) tutuklanıp Mamak Askeri Ceza Evinde hapsolundum..Ortalama 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldum ( 2000 ) ve geri kalan askerlik hizmetime aynı birlikte ( K.H.O ) devam ettim.Mahkeme sürecim tezkede aldıktan sonrada devam etti.Bu süre içindede ben 1 kere mahkemeye gittim .Mahkemem Ankara K.K.K'lığında idi..Ben İstanbulda yaşıyorum.Daha sonraki mahkemelere avukatım gitti .Ancak ben askerlik dönüşü maddi sıkıntı yaşadığımdan avukat masraflarını son mahkemelerde ödeyemedim.Daha sonrada hiç ilgilenmedim..
Şu an bu olay üzerinden 8 yıl geçti..Suç oluş tarihi 1999..Adli kaydıma bu suç işlenmiş..O zaman 4,5 milyar açık tutarı vardı.Dava sonucunu nasıl öğrenirim.Ehliyet almama engel olurmu.Korkudan alamıyorum aramam vardır diye.GBTde sorun çıkar hapsederlermi.GBT mi nasıl öğrenirim.Çok uzun bir konu oldu ama anlayış göstereceğinizi umuyorum , ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..
Re: Zimmet suçu ve sivil yaşama etkisi
Bir avukat tut gitsin mahkemeye durumuna baksın.Eğer zimmet ise yüz kızartıcı suç.Ama eğer bilerek isteyerek yiyip açık vermediysen memuriyet görevini ihmal.Önemli bir suç değil.
Zimmet sucu yuzkizartici suctur ve sivil yasamda da karsina cikar...
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Bir avukat tut gitsin mahkemeye durumuna baksın.Eğer zimmet ise yüz kızartıcı suç.Ama eğer bilerek isteyerek yiyip açık vermediysen memuriyet görevini ihmal.Önemli bir suç değil.
Tam doğru yanıt ve yapılması gerekn budur. Gersi palavradır.