İs sozlesmesinde kişinin yetersizligi nedeni sözleşme feshi maddesi
Merhabalar benim sorum sole olucak 6 senedir ozel bi sirkette calismaktayim her nedense calistigim sirket herkes ile sozlesme imzalama karari aldi .benim sorum su; acaba bu sozlesmeyi imzalarsam ipleri onlarin eline vermismi olurum "tazminat vermemeleri acisindan"
2.maddedeki sozlesmenin feshi konu basligi altindaki "kisinin yetersizligi" kelimesi bizim isimizin cok cesitli alanda servis hizmeti olmasindan dolayi her konuya vakif olmamiz zor bunu dile getirerek bir sey yapabilirmi..ve ayrica 3. maddeden dolayi "sirket kurallari ve politikalari" konu basligindaki kosul biraz agir geldi.
asagida sozlesme kosullari vermekteyim
2. sozlesmenin feshi: 4857 is yasasinin gereklilikleri dogrultusunda,taraflarin birbirlerini yazili olarak bilgilendirmeleri ile fesedilebilir.Bununla beraber xxxxxxxxx A.S. is yasasinin ongordugu kosullar cercevesinde ,calisanin guvenirligi sarsmasi,gizli bilgiler paylasmasi,kisinin yetersizligi,ihmalkarlik ve sozlesme kurallarina uyulmamasi durumunda karsi tarafi uyarmadan sozlesmeyi feshedebilir.
3.sirket kurallari ve politikalari:Calisan ise baslamasindan once veya sonra,sirket tarafindan tanimlanan,tum kurallar ve politikalara uyacani kabul etmektedir.
cevaplariniz icin tesekurler
Re: İs sozlesmesinde kişinin yetersizligi nedeni sözleşme feshi maddesi
Bu sözleşmeyi imzalamak zorunda değilsiniz. İş şartlarında esaslı değişiklik gerektiren haller sizin muvaffakatınız olmadan geçerlilik kazanmaz.
Öte yandan samimiyetle soruyorum, bu sözleşmeyi hazırlayanlar arasında çeşitli meslek erbabları olmakla birlikte hiç mi hukukçu yoktu? :)
Selamlar,
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Bu sözleşmeyi imzalamak zorunda değilsiniz. İş şartlarında esaslı değişiklik gerektiren haller sizin muvaffakatınız olmadan geçerlilik kazanmaz.
Öte yandan samimiyetle soruyorum, bu sözleşmeyi hazırlayanlar arasında çeşitli meslek erbabları olmakla birlikte hiç mi hukukçu yoktu? :)
Selamlar,
Evet sozlesmenin hepsini yazmadim ama sonucta sozlesmede 1 sayfadan daha az ..Yani beni dusunduren de bu her yone cekebilirler mi bu yazdiklarini ?
baska gorusu olan yokmu acaba?
Benim hukuk sitesinde okuduğum ve daha önce verilmiş dava kararlarında gördüğüm kadarı ile sözleşmelerde böyle ucu açık,nereye çekersen oraya gider gibi cümleler bağlayıcı olmuyor.
Örneğin "işveren,işçiyi istediği şubesinde çalıştırabilir" cümlesi geçersiz sayılmış okuduğum kadarı ile onun yerine "işveren mağazalarından birini çeşitli sebeplerle kapattığı takdirde işçiyi başka şubede çalıştırabilir" bağlayıcı olmuş.Buradan bir alaka kurarsak "kişinin yetersizliği" yerine "şunları şunları yapamazsa" gibi daha açık bir ifade kullanması gerektiğinin bağlayıcı olacağını mantıklı buluyorum.
Alıntı:
enginckc rumuzlu üyeden alıntı
Benim hukuk sitesinde okuduğum ve daha önce verilmiş dava kararlarında gördüğüm kadarı ile sözleşmelerde böyle ucu açık,nereye çekersen oraya gider gibi cümleler bağlayıcı olmuyor.
Örneğin "işveren,işçiyi istediği şubesinde çalıştırabilir" cümlesi geçersiz sayılmış okuduğum kadarı ile onun yerine "işveren mağazalarından birini çeşitli sebeplerle kapattığı takdirde işçiyi başka şubede çalıştırabilir" bağlayıcı olmuş.Buradan bir alaka kurarsak "kişinin yetersizliği" yerine "şunları şunları yapamazsa" gibi daha açık bir ifade kullanması gerektiğinin bağlayıcı olacağını mantıklı buluyorum.
bende ole dusunuyorum acikcasi..