...Zede.Com Büyük bir firma için beni mağdur etmesine karşılık site açtım
Bir kurumun binlerce masum vatandaşı mağdur etmesi ve bu mağdur olan kişilerin bir çatı altında toplanarak yaşadıkları ve hala yaşamaya devam ettikleri sorunları dile getirmesinde hukuki yönden bir sakınca varmıdır.
Açıklama :
xxxxxxx Eğitim Teknolojileri Akademisi (www.xxxxxxxxx.com) beni mağdur etti. Bende mağduriyetimi dile getirmek amacıyla www.xxxxxxxxxzede.com diye bir site açtım. Sitemde www.xxxxxxxvar.com tarzında bir sistem kuracak ve bu firmanın mağdur ettiği binlerce masum vatandaşı bir araya getirecektim. Fakat bu firmanın avukatları benimle iletişime geçti ve yaptığımın büyük bir suç olduğunu söylediler bende sitemin yayınını geçici olarak durdurdum.
Yaşadığım soruna örnek :
Bir lokantaya gidiyorsunuz ve seçtiğiniz fiyatı 10 ytl olan yemeği istiyorsunuz. Yemek geliyor, gelen yemekten bir kaşık alıyorsunuz ve yemeği beğenmiyorsunuz. Garsonu yanınıza çağırıp yemeğin hem çiğ hemde çok tuzlu olduğunu söylüyor ve iddianızı kanıtlıyorsunuz. Garson haklı olduğunuzu söylüyor ve '' Yemeği yememekte haklısınız şimdi size bazı seçenekler sunucam ve bunlardan birini seçmek zorundasınız'' diyor.
Seçenekler
* Yemek 10 ytl ve bu yemekten 1 kaşık aldın. Onun ücretide 5 ytl, onu ödeyeceksin
* Yemeği beğenmesende yemeye devam edeceksin
* Yemeğin parasını vereceksin ve başka zaman gelip aynı yemekten yeme hakkına sahip olacaksın
* Yemeği yemesi için çiğ ve aşırı tuzlu yiyebilecek bir arkadaşını getireceksin, biz bu yemeği ona verip parasını ondan alıcaz
Benim sorunumda aynen bu şekilde ve sunulan seçeneklerde aynısı. Hiçbirini kabul etmedim ve beni almadığım bir eğitim için borçlu çıkarttılar.
Şimdi benim bu yaşamış olduğum sorunları onlara karşı bir site açarak tüm Türkiye'ye ve bu firma hakkında bilgi almak isteyen 3.şahıslara duyurmamda hukuki yönden bir sakınca varmıdır.
İlginize teşekkür ederim.
R.Kılıçlı
Re: .....Zede.Com Büyük bir firma için beni mağdur etmesine karşılık site açtım
buna benzer bir soruyu bende sormuştum ama cevap alamamıştım
Re: .....Zede.Com Büyük bir firma için beni mağdur etmesine karşılık site açtım
Hangi firmadan bahsettiğini adım gibi biliyorum. Hukukçu olmadığımı baştan belirteyim. Ben de oraya üye oldum, üye olurken bana eğitim sözleşmesi gibi birşey imzalatmak istediler ve ben de pek tabi ki reddettim. Gerekçem de sözleşmedeki, "Ölüm, sakatlık gibi durumlar olmadıkça eğitim iptali yapılamaz." maddesiydi. Kendilerini durduk yere iptal edecek olsam zaten buraya gelmezdim diyerek imzalamadan kaydı tamamlamaya ikna ettim. Eğitime sözleşmeyi imzalamadan başladım. Bu nedenle kayıt iptali talebimi mecburen kabul ettiler. Eğer sen bu sözleşmeyi imzaladıysan aslında bir madur değilsin. Soruna cevap olarak da şunu verebilirim, çok başını ağrıtırlar, bence hiç böyle bir işe karışma. www.sikayetvar.com gibi sitelerde sesini duyurursan amacına ulaşırsın.