İşe giriş bildirgeleri hakkında
Merhaba ben sitenize yeni üye oldum
Benim bir problemim var geçenlerde dalgınlığıma ve işi aceleye getirmem sebebiyle 5 adet işe giriş bildirgesini yanlış verdim üçünde işe girişini pazara verdim bir kişi çalışmasına rağmen işe ilk girişini yaptım birinde ise işe 21/01/2008 de işe girmesine rağmen 01/01/2008 e girişini verdim zor durumdayım ne yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Re: İşe giriş bildirgeleri hakkında
Bana yardım edebilirmisiniz acaba bu konuyu bilen hiç kimse yokmu?
Merhaba ,
21.01.2008 tarihinde girişi yapılması gerek kişinin girişini 01.01.2008 tarihinde vermişsin, bu girişi e-bildirge olarak vermem mümkün değil eğer
verseydin uyaracaktır zaten seni neyse... posta yoluyla yapmışsındır, büyük ihitmalle ceza alacaksın eğer kişi girmeden önceki günlere giriş yapsaydın "ücretsiz izin formu doldurarak kurtarabilirdin :) " . Pazar gününe verdiğin girişlerde bir problem çıkmayacaktır çünkü birkaç kez bizimde başımıza geldi . Son kişiye gelince "ilk girişini yaptığın kişi" muhtemelen bir problem yaratmayacaktır bir dilekçe ile S.S.K. ya bildire bilirsin ancak o ay içinde yaparsan daha iyi olur.
Merhaba sayın wegetha,
Öncelikle işe giriş bildirimleri gibi önemli bir işi aceleye getirmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu bu şekilde anlamanızın çok üzücü olduğunu bildirmek isterim, size bilgi verebileceğini düşündüğüm konuları başlık başlık aşağıda belirtiyorum,
- Kişilerin başlangıç günlerini pazar gününe vermenizin sizin için bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. 3 yıldır turizm sektöründe İnsan Kaynakları işinde görev yapıyorum ve bizde sık sık bu günlerde giriş yapmaktayız, herhangi bir sorun olmadı.
-Daha önceden SSK numarası olan birisi için ilk giriş yapmış iseniz, bu konu ile ilgili tekrar SSK genel müdürlüğüne bir dilekçeyle bildiriniz,
-21/01/2008 tarihinde işe giren personelinizin girişini 01/01/2008 tarihinde yaptıysanız, personelinizi 21 ine kadar ücretsiz izinde göstermenizin sizin için bir sorun yaratmayacağını düşünmekteyim.
Saygılarımla,
yardımlarınız için sağolun diğerleri ok. ama 01/01/2008 tarihinde işe girişini verdiğim kişinin işe giriş bildirgesini 18/01/2008 de teslim ettim sağolsun mega programı bu konularda bana çok yardımcı olur tarihleri üç dört kere girdiğimde ancak istediğim tarihi yazabiliyorum :) o zman diğerleri sorun değil ama bu tarih hatası beni düşündürüyor işçi 21/01/2008 tarihinde işe başladı ben 18/01/2008 tarihinde işe giriş bildirgesini verdim ama işe başlama tarihi 01/01/2008 yazıyor yani 608,40 ytl bir kaç ay sonra benden tahsil edilecek diyorsunuz:)
Merhaba,
Bu konuda hemen en yakın SSK birimiyle iletişime geçip kendilerinden yardım alırsanız size yardım edeceklerini umuyorum çünkü onlarda ceza yazmaya niyetli bir kurum değiller.
Alıntı:
wegetha rumuzlu üyeden alıntı
yardımlarınız için sağolun diğerleri ok. ama 01/01/2008 tarihinde işe girişini verdiğim kişinin işe giriş bildirgesini 18/01/2008 de teslim ettim sağolsun mega programı bu konularda bana çok yardımcı olur tarihleri üç dört kere girdiğimde ancak istediğim tarihi yazabiliyorum :) o zman diğerleri sorun değil ama bu tarih hatası beni düşündürüyor işçi 21/01/2008 tarihinde işe başladı ben 18/01/2008 tarihinde işe giriş bildirgesini verdim ama işe başlama tarihi 01/01/2008 yazıyor yani 608,40 ytl bir kaç ay sonra benden tahsil edilecek diyorsunuz:)
608,40 ytl yi zamanında ödersen %25 indirimli ceza ödemiş olursun yani 456 olarak ödeme şansın var. :)
Alıntı:
hrclerk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bu konuda hemen en yakın SSK birimiyle iletişime geçip kendilerinden yardım alırsanız size yardım edeceklerini umuyorum çünkü onlarda ceza yazmaya niyetli bir kurum değiller.
Örneği varmı peki ben alıyorlar biliyorum hani dedim bir umut :)
Biz Muğla SSK'ya bağlı bir işletmeyiz mesela benim başıma biraz buna benzer bir durum gelmişti ve kendilerini arayıp böyle bir hata yaptığımı gerekirse oraya gidip bir dilekçeyle formu değiştirebileceğimi ilettim ve anlayışla karşıladılar, kötü bir niyet olmadığı için ve daha ssk ödemeleri yapılmadığı için geç kalınmış değildir. :)
Merhaba,
Az önce,dalgınlıkla bir başka işyerimize giriş yapmam gerekirken, şubat 2008 itibariyle kapanan işyerimizden tekrar işe giriş bildirgesi verdim yeni başlayan bir personelimiz için.
Kapanan işyerimizin e-bildirge üyeliğinin iptali için dilekçe vermiştik geçtiğimiz haftalarda. Nasıl olduysa acıldı ve bende hiç adrese bakmadan onay verdim. Daha sonra asıl işe giriş vermem gereken işyerimizden sigorta girişini verdim.
Ancak, kapanan işyeri için verdiğim işe giriş ne gibi bir sorun yaratır?
çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var :(