Taksitli alışveriş iptalinde geri ödeme nasıl olmaktadır
ir internet alışveriş sitesinden kredi kartı ile 12 taksitli bir mal siparişi verdim. Daha sonra malın stoklarında olmadığı anlaşıldı ve siparişim iptal edildi.
Siparişin iptalini ve kredi kartıma iadenin yapılmasını email ile bildirdim ve onlarda teyit ettiler. Geçikme ile de olsa iptal gerçekleşti.
İptal olana kadar 1nci taksit ödeme zamanı geldi. Geçikme faizi ödememek için ödeme yaptım. İptal gerçekleşene kadar hesap kesim tarihi geçtiği için 2nci taksitde şu anda kredi kartı hesabıma işlenmiş durumda.
2nci taksitin de iptalini istediğimde " taksitli satış olduğu için banka tarafından taksitli olarak iptal edilecektir" yanıtı aldım.
Kredi kartı hesap özetimde satış işleminin iptal edildiği ve yaptığım 1nci taksit ödemesinin iade edildiği gözüküyor. Satış iptal edilmesine rağmen 2nci taksit ödeme emri hesap özetine işlenmiş. Yani ödeme yapmak zorundayım.
Verdikleri yanıt geçerliyse yapılmamış bir satış için her ay taksitleri ödeyip bir ay sonra geri almak gibi bir durum sözkunusu. Ayrıca kart limitimde ödenmemiş tutar kadar bir azalma olacak.
Satış işlemi iptal edildiğine göre ilgili taksit ödemelerinin de iptali ve varsa yapılmış ödemelerin iadesi gerekmez mi ?
İnternette yaptığım araştırmada bir bilgiye ulaşamadım.
Banka ile konuyu görüşeceğim. Forum üyelerinden yardımcı olabilen olursa şimdiden teşekkür ederim.
Re: Taksitli alışveriş iptalinde geri ödeme nasıl olmaktadır
taksitli yapılan bir alışverişin iptal ve iadesi de kartınıza taksitler halinde yansıyacaktır, yani kredi kartı ekstrenizde alışveriş taksit tutarını (+) ve (-) olarak görmeniz gerekir. Sadece (-) olarak görünüyor ise iade işlemi yapılmamıştır ve kartınıza yansımaya devam ediyordur. Böyle bir durumda bankanın kredi kartları müşteri temsilcisi ile görüşerek kredi kartı harcama itirazınızı bildirmeniz gerekir.