Re: Kira kontratı hakkında
Merhabalar..
Kira kontratının yazılı yapılmamış olması ya da bir suretinin size verilmemiş olması hiç kontrat yapılmadığı anlamına gelmez,aranızda sözlü de olsa bir sözleşme vardır..
Kiranızı geç ödemenizden dolayı ev sahibiniz sizi hemen tahliye edemez,bunun için 2 haklı ihtar çekmesi gerekir,bu durumda bile kira sözleşmeniz sonra erdiğinde tahliye edilirsiniz..
Saygılarımla.
Elektriğinizi keserse gider siz de kendi üzerinize açtırırsınız.
Biriken kira borcundan dolayı size noterden veya icra dairesinden ihtar çekerse birikmiş miktarı 30 gün içinde ödemezseniz temerrüt oluşur. Dükkan sahibi derhal tahliye davası açabilir.
30 gün içinde öderseniz, daha sonraki bir zamanda ödemediğiniz başka bir kira borcundan dolayı aynı kira yılı içinde ikinci bir haklı ihtar alırsanız o kira yılı sonunda iki haklı ihtara dayanarak tahliye davası açabilir.
15 nisan 2005'te dükkana girdiyseniz 15 nisan 2007 - 14 nisan 2008 (15 nisandan bir sonraki yılın 14 nisanına kadar olan dönem) sizin için bir kira yılıdır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Elektriğinizi keserse gider siz de kendi üzerinize açtırırsınız.
Biriken kira borcundan dolayı size noterden veya icra dairesinden ihtar çekerse birikmiş miktarı 30 gün içinde ödemezseniz temerrüt oluşur. Dükkan sahibi derhal tahliye davası açabilir.
30 gün içinde öderseniz, daha sonraki bir zamanda ödemediğiniz başka bir kira borcundan dolayı aynı kira yılı içinde ikinci bir haklı ihtar alırsanız o kira yılı sonunda iki haklı ihtara dayanarak tahliye davası açabilir.
15 nisan 2005'te dükkana girdiyseniz 15 nisan 2007 - 14 nisan 2008 (15 nisandan bir sonraki yılın 14 nisanına kadar olan dönem) sizin için bir kira yılıdır.
Verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim. Yani mal sahibi bu durumda kafasına göre çıkartamaz ben kiramı ödedigim sürece elektirigi kesse bile kendi adıma da açabiliyorum.Anladığım kadarıyla. Teşekkürler.
Birşey daha sormak isitiyorum.
1 kontrat yapıldı ama bana hala vermedi. 2-3 defa istememe ragmen artniyet düşünüyorum malesef. 2005 ekim ayında belki 1 madde konmuş olabilir sadece magaza diye ama ben iş degişikliği yapabilirmiyim? Gıda sektörüne yönlenmek istiyorum ama mal sahibi izin vermezse yapabilirmiyim yada onu ikna mı etmem gerekir iş yeri teslim aldıgımda dekorluydu. Ama zarar vermedim. Sadece eger iş degişikliği yaparsam tadilat gerekecek bu durumda tadilatları aldıgım gibi bırakma taahhütünüde verebilirim. Nasıl hareket edebilirim.? Teşekkürler.
Elektriği kestirse de kestirmese de gidin üstünüze açtırın. Başkasının aboneliği üzerinden kullanmanız usülsüz kullanıma girer. Suç değildir. Yapıtırımı da kendi üzerinize alıncaya kadar enerjinin kesilmesidir.