Şakalaşmanın haksız fiil olarak yargılanması
Merhaba;
Öncelikle yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
konu:2 kişinin arasındaki şakalaşmaya dayalı bir kaza sonucu kişilerden birinin yaralanıp diğerini dava ile maddi manevi hak talep etmesi.
http://odew.net/resim094.jpg
http://odew.net/resim095.jpg
Yukardaki dosyalara göre,2 kişinin şakalaşırken taraflardan birinin beton üzerine düşüp yaralanması sonucu dava etmesi sözkonusudur. ve asılsız iddalarla tazminat davasını 2500 ytl maddi 5000ytl manevi olarak kazandılar. Dava şuan temyize gönderildi.
1. sorum: Davanın temyizden yeniden incelenmek üzere bozulması ihtimali var mıdır? Böyle bi ihtimal oldukca düşük ise cezanın artma ihtimali varmıdır?
2. sorum:kaza sonucu yaralanan kişi, diğerine gelip eliyle şakasına taciz edip kaçarken yere düşmesi sonucu yaralandı. Fakat avukat mahkeme salonunda parmak atıp kaçarken düştü demenin ayıp olacagını belirterek davada hiç bu konuyu dile getirmemiştir. Bu gerekçe ile ifade değiştirilip yeniden dava başlatılabilirmi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: Şakalaşmanın haksız fiil olarak yargılanması
Alıntı:
cengizkucuk rumuzlu üyeden alıntı
...
1. sorum: Davanın temyizden yeniden incelenmek üzere bozulması ihtimali var mıdır? Böyle bi ihtimal oldukca düşük ise cezanın artma ihtimali varmıdır?
2. sorum:kaza sonucu yaralanan kişi, diğerine gelip eliyle şakasına taciz edip kaçarken yere düşmesi sonucu yaralandı. Fakat avukat mahkeme salonunda parmak atıp kaçarken düştü demenin ayıp olacagını belirterek davada hiç bu konuyu dile getirmemiştir. Bu gerekçe ile ifade değiştirilip yeniden dava başlatılabilirmi?
Merhabalar..
Davanızın tüm detaylarını bilmeden bozulur ya da bozulmaz şeklinde bir beyanda bulunmak güç olduğu gibi sizi yanıltıcı da olacaktır..Ancak eğer bir hukuka aykırılık var ise kararın bozulma ihtimali var..
Kararı karşı taraf da temyiz etmediyse tazminat tutarının artma ihtimali bulunmamaktadır..
Savunmanızı 10 günlük cevap süresi içinde eksiksiz olarak yapmanız gerekmekteydi,bu nedenle daha sonra yapacağınız eklemeler de savunmanın genişletilmesi yasağıyla karşılaşırsınız,bu nedenle söz konusu iddianızı temyiz incelemesinde ileri sürseniz dahi dikkate alınmayacaktır..
Saygılarımla..
cevabınız için çok teşekkürler..
-Peki temyizde olan bir dava temyizden gelmeden tazminat ödeyecek kişi icraya verilebilirmi?
Alıntı:
cevabınız için çok teşekkürler..
-Peki temyizde olan bir dava temyizden gelmeden tazminat ödeyecek kişi icraya verilebilirmi?
Merhaba..
Evet,verebilir..İcranın durdurulması için Yargıtay'dan tedbir talep edebilirsiniz.
Saygılarımla..
Çok teşekkür ediyorum. Ödenmek zorunda olunan tazminat 7500 ytl olduğu halde 25000 ytl den icraya vermişler peki bu nasıl olabilir? Oldukça saçma geldi bana. olay yıllar once oldugu için alınan kararın(karar yeni) faizi falanmı ..
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum. Ödenmek zorunda olunan tazminat 7500 ytl olduğu halde 25000 ytl den icraya vermişler peki bu nasıl olabilir? Oldukça saçma geldi bana. olay yıllar once oldugu için alınan kararın(karar yeni) faizi falanmı ..
Merhabalar..
Fazlaya iliskin haklarini sakli tuttuklari icin boyle bir durum soz konusu olabilir yine isletilen faiz ile birlikte rakam bu boyutlara ulasiyor olabilir..
Ancak sunu belirteyim manevi tazminat talebinde fazlaya iliskin haklar sakli tutulamayacagindan bu konuda sizden bir talepleri olamayacaktir,olsa bile bu talep haksiz oldugu icin borca itiraz edebilirsiniz..
Yine sakli tutulan kesim icin zamanasimi soz konusu olmus olabilir..
Bence avukatinizla gorusmeniz sozon yarariniza olacaktir.
Saygilarimla.