Merhabalar benim anonim şirketim vardı 2003 yılında resmi şekilde bu şirketi devrettim.Şirket'i alan kişiler aynı şirket üzerinden bankadan çek alıyorlar kullanıyorlar ve çek ödenmiyor.2005 yılında mahkemelik oluyorlar banka mahkemeye benim imza sirkülerimi gönderiyor savcılık bana ulaşıyor ifademi almak istiyor.Gittim ifade verdim devir evraklarımı gösterdim ve 1.5 aya kalmadan benim bu suçu işlemediğim kanaatine varıldı.Şüphelinin üzerine atılı suçu işlemediği anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar çıktı. Şu ana kadar bir problem yok lakin başka çeklerinde mahkemelik olduğunu ve bana ulaşılamadığından haberim olmadığı için itiraz edemeyip hüküm giydiğimi, adli para cezası ve hakkımda arama emri çıkartılmış olup beni tutukladılar ya 4100 ytl adli para cezası yada 41 gün hapis cezası yatacağım söylendi.Ben de bu olay şehir dışında olduğu için ne laf anlatabildim ne itiraz edebildim. Sert bir şekilde bu 2 seçenekten birisine karar vermem gerektiği söylendi.Para cezasını yatırdım ve saldılar. Bu çekler'le ve şirketle hiç bir alakam yok imza benim değil ama ceza aldım.Şu an ne yapabilirim paramı geri alabilirmiyim,tazminat davası açabilirmiyim?Özellikle bankaya çünkü banka müdürünün bu işi kasti yaptığı kanaatindeyim ama delilim yok; bu işte bir dolandırıcılık kesinlikle var ve başka davalarında olduğunu öğrendim aynı şekilde . Bu işlerden nasıl kurtulabilirim bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden herkeze teşekkür ederim.