15 YILLIK EVLİYİM 13 YAŞINDA OĞLUM 8 YAŞINDA KIZIM VAR EŞİM AYRILMAK İSTİYOR BEN İSE KARARSIZIM. BOŞANMAK İSTESEM 2 ÇOCUĞUMA NAFAKA VE İKAMET EVİMİZ OTURABİLİRMİYİM BOŞANMAK İSTEMEZSEM NE KADAR EVLİ KALABİLİRİM EVİ TERK EDEN EŞİM BEN HAKLI OLURMUYUM
Printable View
15 YILLIK EVLİYİM 13 YAŞINDA OĞLUM 8 YAŞINDA KIZIM VAR EŞİM AYRILMAK İSTİYOR BEN İSE KARARSIZIM. BOŞANMAK İSTESEM 2 ÇOCUĞUMA NAFAKA VE İKAMET EVİMİZ OTURABİLİRMİYİM BOŞANMAK İSTEMEZSEM NE KADAR EVLİ KALABİLİRİM EVİ TERK EDEN EŞİM BEN HAKLI OLURMUYUM
mrb şahin bey
iletinizdeki ifadeleriniz konuların değerlendirilmesi için yetersiz lütfen;
-eşinizin boşanmak isteğini hangi sebebe dayandırdığını
-gerek eşinizin gerekse de sizin mali gücünüz hakkında bilgi
ve bir de sanırım aile konutu hakkında bir sorunuz var bunun hakkında da -konutun malikinin
-eğer kira ise kira kontratı sahibinin kim olduğu
-eşinizle aranızda herhangi bir mal rejimi sözleşmesi varsa bunun hangisi olduğunu
-aksi halde evlilik tarihinizi
bildirirseniz sanırım size yardımcı olabilirim..
saygılar
Gökçe Erünsal
Sayın Şahin Kavruk;
Gökçe arkadaşımızın dediği gibi biraz daha ayrıntılı ve anlaşır yazarsanız iyi olur.
"BOŞANMAK İSTEMEZSEM NE KADAR EVLİ KALABİLİRİM EVİ TERK EDEN EŞİM BEN HAKLI OLURMUYUM" sorunuza gelince:
MK. 166/IV ' e göre;
"Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir."