Ödenmeyen iştirak nafakası
İyi günler.
Kızımın babasından ayrıldıktan 2 yıl sonra yeni bir evlilik yaptım. Ayrılırken kendim adına hiçbir talebim olmadıgı eski eşimin kızım için iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü var. Ancak 2. evliliğimden sonra sadece 3 ay kızımın nafakasını ödedi. Yaklaşık 2 yıldır hiçbir ödeme yapmıyor, aramıyor... Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, geriye dönük birikmiş tutarlar zamanaşımına ugruyor mu?
Teşekkür ederim...
Re: Ödenmeyen iştirak nafakası
Zaman aşımı 5 yıldır. İcra takibi yaparak birikmiş nafakayı toplu halde talep edebilirsiniz. Sonraki aylar için de ödeme yapılmazsa her ay icra takibi yapabilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler... Birikmiş iştirak nafakasını almam durumunda ilerde de bu sorunla karşılaşmamak adına, maaşına haciz koydurma gibi bir seçenek var mı?
Alıntı:
sense71 rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtınız için teşekkürler... Birikmiş iştirak nafakasını almam durumunda ilerde de bu sorunla karşılaşmamak adına, maaşına haciz koydurma gibi bir seçenek var mı?
Henüz muaccel olmamış yani zamanı gelmemiş alacaklar için değil, muaccel olanlar için koydurursunuz. İlerideki alacaklarınız için de muaccel olduğunda önce icra takibi sonra haciz yaptırırsınız.
İcra masraflarını da karşı taraftan talep edeceğinizden art arda icra yapmanız kötü niyetli ödememe durumlarını engelleyecektir.
Her ay yeni bir icra takibi yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Bir icra takibi ile, birikmiş ve işleyecek nafakaların tediyesi/tahsili talep edilebilir.
Ödenmeyen iştirak nafakası 2
merhabalar..
30/6/07 tarihinde boşandığım eşimden iştirak ödemesini buzaman kadar alamadım ..çalışıyo ama ssk lı değil sizce nasıl bir yol izlemeliyim ..teşekkürler