Yürütmeyi Durdurma İstemi
Bir olayı anlatacağım. Bana mantıksız geldi,adaletin çarpıtıldığı yada bilgisizliğe kurban gittiği düşüncesindeyim.Okuyun siz karar verin.....
Asliye Hukuk Mahkemesinden, Kamu kurumu ile yapmış olduğum anlaşmanın, feshinin, yürütmesinin durdurulması ile ilgili bir karar alınması yönünde dava açtım.İlgili mahkeme, dosyamın ağır cezada olmasını misal göstermiş ve ağır cezada görülen mahkememin sonucunun beklenmesine karar vererek, yürütmeyi durdurma başvurumu ağır cezadan cıkacak olan karara göre bekleme kararı almıştır.
Ağır cezada görülen mahkemem lehime sonuçlandı.Kurum, temhiz etti.Yargıtaydan, yerel mahkemenin verdiği karar onandı.Şimdi, Asliye mahkemesinde açtığım davada, temhizden gelen karar doğrultusunda lehimde karar verdi.Yani kurumun yaptığı anlaşma iptalinin yanlış olduğuna karar verdi...
Bu arada 3 sene geçtiii..Tabi bu arada bende anlaşmamın feshi devam ettiğinden dolayı iş yapamadığım için iflas ettim.
Ne kadar güzel değilmi...
İşin içinden çıkamadım..Ben zararımı kimden soracağım???
Bana ihtiyati tedbir kararını vermeyen hakimdenmi, yoksa yanlış ve haksız yere aramızda yapmış olduğumuz anaşmayı fesh eden kurumdanmı?????
Bu arada iş yapamadığımdan dolayı alacaklılara olan borçlarımı ödeyebilmek için eşğimin babasına ait olan ev ve vefat eden babama ait olan miras yolu ile varislere kalan(ablam,ben ve annem) annemin içinde yaşadığı evi satmak zorunda kaldım.Hiçbiriside benim değildi.Ataların eviydi.Vergi borcumu iş yapamadığım için ödiyemedim.Firmalara verdiğim ileri tarihli çekler ödiyemediğim için yazıldı.İş yerimi kapattım.Şimdi bir devlet dairesinde memurum ve maaşımdan içraen tüm borçlarımı vergide dahil ödüyorum.
İhtiyati tedbir kararı verilmiş olsa ve ceza davasının sonuna kadar beklenilmiş olsaydı bu zararlar olmıyacaktı.İşim devam edecek ve borçlarım olmıyacaktı.
Bu durum yaşandı. Bir hakim, bilgisizliğinden diyeceğim ama dilim varmıyor, ihtiyati tedbir istemiyle açmış olduğum bir davada,hakkımda açılan ceza davası sonuna kadar bekleme kararı verdi.Bende, işim ve ailemle beraber o asil hakimin verdiği kararın mağduriyetini ağır cezada aklanıncaya kadar yani 3 sene çektim(temyiz aşamasıda dahil)...
Şimdi bir soru sizlere.
Ben Hakkımı kimden alacağım...
Bana bunun cevabını verebilirmisiniz...
Yoksa sizlerde bana avukatımın dediği gibi,<Hakimin Taktirimi diyeceksiniz????>
Yada <<Bir bakalım tazminat davası açmak için süremiz geçmişmi, geçmemişmi.. hele bir deneyelim..>> mi diyeceksiniz.
Bunu tartışın arkadaşlar.İhtiyati tedbir zararı önlemek amaçladır..Bu karar hakimin insiyatifinde olmamalıdır.Bu kadar boyun bükmeye gerek yok.Çek senet peşinde koşarak para kazanan arkadaşları biliyoruz ama bu ülkede haklıyı savunan ve kollayan insanlarda olabilme olasılığını düşünmeyi tercih ediyorum.
Bana oldu başkasına olmasın.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.