Sadece nikah üzerine kurulan evliliği sonlandırma
3 Eylül tarihinde eşimin tayinini istanbul a getirmek için nişan dahi yapmadan nikah yaptık,ben bir bayan olarak aileme bunun gerekliliğini söylemek ve kabul ettirmek zorunda kaldım. Onlarda hiç birşey talebinde bulunmadan ( önce nişan falan olsun gibi) kabul ettiler, istemenin ertesi günü nikahımız yapıldı, eşimin istanbul a tayini stajyer memurluğu kalkmadığı için yapılamadı, ben öğretmenim o zaman tayinimi ben aldırayım diye düşündük, düğün planları yaparken maddi konular yüzünden problemler çıkmaya başladı, en basitinden yüksekliasans yapmaktayım bunun bize maddi olarak zararı varmış, baştan evleneceğimizi düşünüp girişmemem lazımmış bu işe, benim evlenince burnumdan getirilecekmiş, düşüncesiz, anlayışsız,vsss... gibi hakaretlere maruz kalıyorum telefonda, bunları telefonda ben işittiğim ve kimseyle paylaşmadığım için ispatlayamayacağım,ama inanın ki az önce yazdıklarım çok masum hakaretler artık daha da saygısızca şeyler işitiyorum hem bana hem aileme söyleniyo bu sözler, daha düğün dahi yapmamışken geri dönmek istiyorum bu işten ne yapmam gerekiyor nerden başlıyacağımı bilmiyorum, yardımcı olurmusunuz lütfen...
Re: Sadece nikah üzerine kurulan evliliği sonlandırma
Nikahtan sonra düğün yapılmamış olması başlı başına boşanma sebebi olamaz ancak başka bir gerekçe açılacak bir boşanma davasında dile getirilebilir. Eşinizin tavrını kanıtlayamayacak olmanız boşanma davası açmanıza engel değildir.