-
Kaskonun Talepleri
Öncelikle merhaba:
yaklaşık 4 ay önce babam ruhsatı benim üzerime olan araçla kaza yaptı. ve 8-8 suçlu bulunda . Kazaya karışan lüks bir otomobilin kasko bedeli benden istendi. İlk olarak babamla bana ayrı ayrı gelen evrakta tutarları ödememiz gerektiği söylendi. Ödeyemedim. Kazadan 15 gün sonra aracı yaptırıp bir galeriye sattım. Noter satışı oldu. Ayrıca aramızda birde satış sözleşmesi imzaladık. Ancak yakın bir zamanda galeri sahibi beni arayarak aracın banka tarafından haczedildiğini söyledi.
* Banka ben aracı sattıktan sonra haczedebilir mi?
* İlgili kasko borcunu ödeyebilecek gücüm yok. bunun için icra müdürlüğüne mal beyanında bulunmam gerekirmi gerekirse başka bir ilin icra müdürlüğüne müracaatım kabul görürmü ?
*Maaşımda haczedilmesini istiyorum. 4-1 oranında ailemi geçindirebilecek kadar yapmam gerekenler nelerdir?
* İlgili borçtan hem ben hemde babammı sorumlu?
*Ablam bekar kendine ait bir evi var bu haczedilebilir mi? Onun evinde kaldığım için ev eşyaları haczedilebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim?
-
Re: Kaskonun Talepleri
1-Babanız alkollü ya da sürücü belgesiz araç kullanarak mı kazayı yaptı?
2-Noter satışı olduysa neden aranızda ayrıca satış sözleşmesi yaptınız?
3-Noter satışı mı oldu, yoksa galeriye üçüncü kişilere satabilmesi için vekalet mi verdiniz?
4-Noter satışı yapılmış araç banka tarafından nasıl haczediliyor? Eğer banka haczedebilmişse nasıl noter satışı yapabildiniz?
5-Konu başlığınıza göre kaskonun talepleri nelerdir?
Sorununuzu tam olarak anlamadan size yardımcı olmak zor. Bunlara bir açıklık getirirseniz belki yardımcı olunabilir. Bakın kaç kişi okumuş ama cevap veremiyor. Neden? Çünkü kimse sorununuzun ne olduğunu tam olarak anlayamıyor.
-
Re: Kaskonun Talepleri
* Babam kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız nedeniyle 8-8 suçlu bulundu.
* Notere gittik aracın satışı oldu ancak birde galeri sahibi araç karşılığı şu kadar ytl para verilmiştir diye bir kağıt imzalattı. Üzerinde satış mukavelesi yazıyordu. Noterde satışı yapıldı sanıyorum. Aracın satışı yapılması için temiz kağıdı falan istediler verdim herşeyi.
*Kasko benden 48.000 ytl istedi.