Yaralanmalı Trafik Kazası ve Kamu davası
01/10/2007 tarihinde Motosikletimle karşıdan karşıya geçmeye çalışan adama çarptım
Kaza şöyle oluştu;
3 şeritli cadde de ben en sol şeritteyim hızım 50km civarı ile seyrederken yaklaşık 20-25 metre önümdeki orta şeritteki hyundai accent birden yavaşladı ya saga cekicekti yada sağa yaklaşıp sokak arasına girecekti sağ şerit park için kullanılıyor genelde hyundai yavaşladığı sırada birden adam çıkmasınmı hiç fren yapma zamanım bile olmadı ben adama çarptıgım sırada bile adam dalgındı saliselik bi olay ne yazııki çarptım adamın sol ayagı kırıldı platin takıldı
Hastaneye kaldırdık trafik polisini beklemedik hastane polisi ehliyetimi aldı
yaralanmalı kaza oldugu için polis cagırdı ben ehliyeti ruhsatı verdim
motor benim üstüme alkollü degilim ifade verdik adam şikayetci oldu nezareette yattık :(
Savcılıga sevkedildik
savcı uzlaşma teklifi formu verdi ama adamı 3 günde ikna edemezdim zor bi durum 3 gun geçtigi için kamu davası acıldı ama hala bi haber yok mahkemeden şu zamana kadar
carptıgım kişi ile aram iyi emekli sandıgından emekli,
şimdi benim sorum bu kazada carptıgım kişi şikayetini geri çekse kamu davası düşermi (çarptığım kişi tazminat talep etmeyecek )eğer düşmesse kamu davası nasıl sonuçlanır
Re: Yaralanmalı Trafik Kazası ve Kamu davası
Olası kasıt ya da bilinçli taksir durumu yoksa karşı taraf da şikayetçi olmazsa kamu davası açılmaz. Geçmiş olsun.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU