Re: Vatandaslik ve evlilik
18 yasından gün aldıktan sonra kendi iradenizle evleneblirsiniz. 17 yasında ise ailenizin onayı gerekıyor. Almanya ve Türkiye'nin yaş ile ilgili kanunları aynı..
Türkiyede evlenecekseniz elbette Türkiye'deki aranan şartları yerine getirmeniz gerekli. Gerekli belgelerle ilgili bilgiye ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim. Ben de henüz dün toparlayabıldım gerekli belgeleri ve haftaya Almanya'ya göndereceğim.
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
18 yasından gün aldıktan sonra kendi iradenizle evleneblirsiniz. 17 yasında ise ailenizin onayı gerekıyor. Almanya ve Türkiye'nin yaş ile ilgili kanunları aynı..
Türkiyede evlenecekseniz elbette Türkiye'deki aranan şartları yerine getirmeniz gerekli. Gerekli belgelerle ilgili bilgiye ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim. Ben de henüz dün toparlayabıldım gerekli belgeleri ve haftaya Almanya'ya göndereceğim.
Yani 17 nin bitiminde 18. yas günümde kendi irademle evlenebilir miyiym?
Diyelim ki 1990 1 nisan dogumlusunuz. O zaman 1 nisan 2008'de evet evlenebilirsiniz.
Zaten farklı ülke vatandaşları oldugunuz için hazırlayacagınız evraklar, aile birleşimi vizesi vs yeterince zamanınızı alacaktır. O zaman kadar 18i doldurmuş olursunuz merak etmeyin:)