Re: temyize gidebilirmiyim?
Alıntı:
Goldereman_2 rumuzlu üyeden alıntı
Eşimden ayrıldıktan sonra çocuğum için bağlanan nafakayı toplu olarak ödememe rağmen,eşim icra takibi başlattı bende icraya itiraz için dava açtım ancak dekontun üzerine nafaka yazmadığım için hakim davayı reddetti...
Bunun üzerine icra ceza davası açmışlar ve tebligatı da eski çalıştığım işyerine yapmışlar ve benim elime zamanında ulaşmadı..
Dava 4/12/2007 tarihin de yapılmış..Karşı tarafın avukatı hapis cezasının çıktığını ve ödemeyi yapmadığım taktirde infaz olacağını sölüyor...ANcak karar ile ilgili bana herhangi bir tebligat yapılmadı..
Toplam tutarın bir kısmını zaten kendisine makbuz karşılığı yapmıştım ...
Kendileri taksitlendirmeyi kabul etmiyor ve paranın tamamını istiyorlar..
Sormak istediğim; giyabımda yapılan bu dava için temyiz hakkım var mı? Bu infazı durdurabilirmiyim?
bir diğer sorum ise avukata makbuz karşılığı yaptığım ödemeleri dosyaya işletmeme ihtimali üzerine ne yapmalıyım..
Yardımcı olursanız Çok sevnirim..saygılar..
Merhabalar..
Yapılan tebliğ usulsüzdür bu nedenle öğrendiğinizi beyan ettiğiniz tarih tebliğ tarihidir..Bu tarihten itibaren 10 gün içinde mal beyanında bulunmanız gerekmektedir..
Disiplin hapsine karşı ağır ceza mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz,böylece infazı durdurabilirsiniz..
Saygılar..