Cep Telefonu Rahatsızlığı
Merhabalar ; Sorumu sormadan önce forumda benzer bir olay araştırdım fakat bulamadım.
Sorum : Bir tanıdığımın yaşı tutmadığı için ona kontörlü bir hat aldım ve hat benim kimlik bilgilerime göre açıldı. bi süre sonra onlarla irtibatım kesildi. Başka bir şehire tasındım. Hattı aldığım cocuk nereleri aradı ise birileri şikayette bulunmuş. Eski oturduğum şehirdeki adresime mahkeme celbi gelmiş. Fakat orada yaşamadığım için kimse almamış. Nedir bu diye sorduklarında cep telefonu ile birini rahatsız etmişler bu onun davası demiş celpleri getiren kişi.
2. kezde aynı şekilde gelmişler şu tarihde mahkemesi vardı neden gelmedi şeklinde Benim orada uzun süredir yaşamadığımı ve suandada askerde olduğumu söylemişler. Mahkeme bildirimi bana ulaşmadı hiç bir şey almadım. neyin davası ve neyle suçlandığımı bilmiyorum. Suçsuzlugumu nasıl isbat edebilirim cep telefonuyla rahatsızlık ise. Kafam Allak bullak ben celbi almadığım için bana bildirim yapamadılar bana bildirimde bulunmadığında dava görülürmü. Görülürse askeri birliğime ulaşırmı ? Lütfen beni bilgilendirin :(
Re: Cep Telefonu Rahatsızlığı
Sayın ıceu
Bir hata yapmışsınız reşit olmayan bir kişiye hat almışsınız ve sonuca adeta peşinen razı olmuşsunuz.Çocuk sağı solu arayıp rahatsı etmiş rahatsız edilenler savcılığa başvurmuş savcılık gsm şirketine resmi olarak hattın sahibini sormuş ve o sizsiniz bu durumda hakkınızda telefonla rahatsızlık vermek(umarım ayrıca bir suç yoktur mesela telefonla tehdit gibi) kamu davası açılmış tebligat ulaşmamış ama ilanen yapılmıştır bu durumda sorumlu olursunuz suçu işlemediğiniz yönündeki iddiaları çürtebilmeniz için dosyadanmağdur olanlara ulaşmak ve onlarla konuşan kişinin bir yetişkin olmadığı çocuk olduğu yönündeki ifadelerini dosyaya vermelerini sağlamalısınız ki bu hem zor hemde ceza almanızı engelleme ihtimali az bir önlemdir ama sonuç verebilir ceza alırsınız diye düşünüyorum ama muhtemel paraya çevrilerek ertelenir yani hapis yatmazsınız.
merhaba benimde sorunum buna benzer ama burda davacı benim.bundan 2yıl önce bi ilişkiye başladım 2-3 ay iyiydik fakat sonraları aramız açıldı ben istemedim o bırakmadı telefonumu izinsiz alıkoydu.ve beni telefonuma kayıtlı kişileri aramakla sürekli tehdit etti.ya benle konuşursun yada sülaleni ararım gibilerinden bende kimse rahatsız olmasın diye konuşmak zorunda kaldım.artık yaptıklarına dayanaz hale geldim ve savcılığa suç duyurusunda bulundum 2 yıl önce 2 ay geçti hiçbi sonuç çıkmadı bu arada inanılmaz baskı kuruyodu üzerimde ailemden bazı kişileri arayıp rahtsız ediyordu bende artık pes ettim ne olcaksa olsun dedim insanları rahtsız etmesin diye savcılıktan şikayetimi geri aldım devam etti 4 ay öncesine kadar hep tehditlerle ya ararsın ya konuşursun yada sülaleni ararım şeklinde sürekli beni tehdit etti.üzerime iftiralar atıp beni rezil etme çabasını göstermeye başladı.inanılmaz yalanlar söyleyerek.şubat 11de bulunduğum ilçenin savcılığına suç duyurusunda bulundum cep telefonumu evimi ve telefonumda kayıtlı numaraları rahatsız etmek,hakaretve tehdit suçlarından.yaklaşık bir ay sonra beni savcılıktan aradılar ve telefon kayıtlarını gösterdiler beni aradığı cep telefonu başka birinin üzerine kayıtlıydı,benim telefonumu aldığı dönemde bana verdiği telefondaki hatta aynı kişinin adına kayıtlıydı.fakat ayrı bir hattı daha vardı o hat kendi üzerineymiş o numaradan soyadının ailesiyle ilgili bilgilerinde yalan olduğunu öğrendik.şimdi ısrarla rahatsız etmeye devam ediyor gene savcılık kart sahibinin ifadesini alacaklarını bu işinde biraz uzun süreceğini söyledi.şimdide beni istediğin kadar svcılığa ver beni 2 msjın yeter sen rezil olursun gibilerinden konuşmalarda bulunuyor merak ettiğim konu bundan sonra sı ne olacak savcılığa geldiğinde eski arkadaşlığımızı ortaya koyup haklıyken beni haksız duruma düşürmesi gibi bi sorun çıkarmı çünkü sürekli bunu söylüyo sen rezil olursun diyor. artık 2 senedir çektiğim çileden kurtulurmuyum.ne olacak?bilgilerinize çok ihtiyacım var.
Alıntı:
minres rumuzlu üyeden alıntı
savcılığa geldiğinde eski arkadaşlığımızı ortaya koyup haklıyken beni haksız duruma düşürmesi gibi bi sorun çıkarmı.
Bildiğim kadarıyla,karşı cinsle arkadaşlık kurmaya bağlanan cezai sonuçlar yok.Dolayısıyla,bunun varlığının ortaya çıkması sizi hukuk karşısında haksız duruma düşürecek nitelik taşımıyor.
teşkkür ederim selin hanım
ben şikayetimi 1 aralık 2007 itibariyle başlattım yani suç tarihi 1 aralık 2007 olarak geçti kayıtlara şimdi yapılan suç ortada zaten kendini savunma hakkı varmıdır onunda ayrıca suç tarihi olan 1 aralık 2007 tarihinden öncesini gündeme getirip ortaya çıkartma hakkı varmıdır.endişem beni ailemin yanında utandırması çünkü yaşanmış veya yaşanmamış herşeyi bana kullanıyor buda benim aile huzurumu bozuyor.şikayet tarihi öncesini incelemeye aldırabilirmi.birde şuandaki aşama ifadelere başvurulma aşamasında.bundan sonra ne olacak tekrar devam ederse aynı şeyleri yapmaya.şikayet ettiğimi öğrendiği halde halan daha rahatsız etmekte hiç usanmadan aynı şekilde napıcağımı şaşırdım doğrusu kurtulamıycakmışım gibi karamsarlığa kapılıyorum inanın psikolojim bozuldu:( beni bilgilendirirseniz bu gidişatlarla ilgili çok sevinicem
merak ettiğim bişey daha var geçmiş telefon kayıtları yani görüşme ses kayıtları çıkartılabilirmisavcılıktan istenildiği halde yazılı halde dökümü geliyor biliyorum aradığı tarih saat şeklinde.geçmiş görüşme ses kayıtları olarak çıkartılabiliyomu acaba.