Trafik Polisinin evrakı ekip arabasına götürmsi
Merhaba geçen akşam 23.00 sisli bir yolda sis farlarımı yakarak seyrettiğim bir anda bir trafik polisi ekip arabasının anonsuyla durdum.Yanıma geeln elinde sigarayla evraklarınızı verin ekip arabasına kadar gelin diyen polis e neden gelmem gerektiğini sordum sis farlarınızı gereksiz yakmaktan ceza keseceğiz dedi ve gidip ekip arabasına oturdu.Bende bir müddet bekleyip gelen giden olmadığını görünce indim ve yanlarına gittim...uzatmak istemiyorum Polis in evraklarımı alarak ekip arabasına gidip oturamayacağını biliyorum bu konuda bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim zira savcılığa suç duyurusunda bulunmak istiyorum.Teşekkürler
Re: Trafik Polisinin evrakı ekip arabasına götürmsi
Ben Trafik Polisiyim,songünlerde televizyonda izlemediniz sanırım yada dikkatinizi çekmedi.Bu yıl her araç toplam 3 defa denetlenecek tabiki bunu için araçta bunları kağıda not ederek bunlar 24 saat içerisinde bilgisayara giriliyor bu sayede denetlenen araçlar bilgisayar ortamında olacak.Trafik Polisi evrakları kağıda yazmak için götürmüştür.Art niyetli düşüncenize üzüldüm Polis sizin için vardır ve Atatürk Polisidir. Umarım unutmassınız.
TRAFİK KONTROLLERİ VE
ŞERİT DARALTMA YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE
Onay Tarihi :21.10.2002
Onay Makamı:İçişleri Bakanı
Kontrol Mahallerinde Dikkat Edilecek Hususlar
Madde 11- Kontrol alanlarının yapısı ile şerit daraltma metotları ve kontrol personelinin davranış şekilleri aşağıda sayılmıştır.
a) Denetim Personelinin Yol Kullanıcılarıyla İletişimi:
1-Denetimler sırasında durdurulan araç sürücülerine sakin, soğukkanlı, saygılı bir üslup kullanmaya özen gösterecek, kaba ve saygısız davranışlarda bulunulmayacaktır.
2-Sürücülere karşı adil davranacak, hislerine kapılmayacak ve duygularıyla hareket etmeyecektir.
3-Sürücüler ve yolcularla “Ne iş yapıyorsunuz, Nerelisiniz?” gibi gereksiz ve yersiz soru ve konuşmalar yapılmayacaktır.
4-Kontrol edilecek sürücüye "İyi Yolculuklar, Beyefendi/Hanımefendi” “Lütfen Evraklarınızı Verir misiniz!” şeklinde hitap edilecektir.
6-Sürücüye yapmış olduğu ihlal açık ve net bir şekilde söylenecektir. “Örn. Çankaya kavşağında kırmızı ışığı ihlal ettiğiniz bildirildi. Yasanın 47/1-b maddesi gereği para cezası uygulamak zorundayım”
7-Sürücüye ceza uygulaması için hangi tip ödemeyi kabul ettiği sorulacaktır. “Örn. Cezayı peşin mi, ihbarname olarak mı ödemek istersiniz?”
8-Sürücüler ekip aracına çağrılmadan ceza uygulaması yapılacaktır.
9-Sürücüye “Teşekkür ederim. Lütfen trafik kurallarına uyunuz! bu dönemde daha yoğun denetimler yapılacağını bilmenizde yarar bulunmakta. Size kazasız yolculuklar diliyorum.” denilerek, aracıyla birlikte kontrol mahallinden güvenli bir şekilde ayrılması sağlanacaktır.
Sayın Mehmetilker evraklarımın incelemesi de ekip arabasında yapıldı ceza makbuzuda arabada tanzim edildi ve ben bu duruma sinirlendiğim için imza atmadım makbuzuda almadan aracıma bindim yani sizin iyiniyetinizi farkediyor ama genellemiyorum bu konuda ahlaki eksikliği olan çok sayıda trafik polisi var .Örneğin aracımın ön tekerleklerinin kavşak içine biraz fazla girmiş olmasını farkeden ekip arabasının yanıma paralel yaklaşarak"sEN....plaka geri çık"Bana sen diye hitap etme yetkisini nerden alıyor görevli memur bu sadece masum birkaç örnek..sade vatandaşın çektiği çok daha fazal ve tek koz ekonominin kötü olduğu şu zamada insanların çocuklarına vereceği parayı cezaya kaptırmamanın getirdiği yumuşak lık yoksa vatandaşın bu tip durumlarda eyvallah edecek hali yok biline.
Evet bazı arkadaşlarımızın yanlışları var tabiki,her kurumda veya toplulukta olduğu gibi var tabiki.Şunuda belirtmek isterimki ağır stres altında bir iş ama gün geçtikçe daha iyi sizlerin güvenliğini daha iyi sağlayan ve bunu daha iyi anlatan kurum olacağız tabiki sizlerin yardımıyla.Saygılarımla