Sürekli yenilenen tahliye taahhütnamesi
Merhaba.Ben şu an içinde olduğum dükkanda 5 yıldır kiracıyım.Mülk sahibi her yıl benden yeni bir tahliye senedi alıyor ve yeni bir kontrat yapıyoruz.Bu yıl kirada anlaşamadık %30 artırım yapmak istedi ben razı olmadım .Mülk sahibi de tahliye taahhütnamemem var çıkarırım seni diyor. Kontratta kiralama yılı 01/02/2007 geçiyor.Bir yıllıktır yazıyor.Tahliye taahhütnamesinde ise ;
01/02/2007 tarihinde kiralalan dükkanı 01/02/2008 tarihinde tahliye edeceğime.....diye bir kağıt imzalıyorum.Tahliye taahhütnamesinin tarihi 01/02/2007.Yani kontrat ve tahliye senedi tarihi aynı.Bu durumda taaahhütname geçersiz olur mu?Yada ben 5 yıllık kiracı olduğum için durum değişir mi?(daha önce ilk kontrata eklenen tahliye taahhütnamesi geçersizdir ,ikinci geçerlidir diye duymuştum.)Eğer taahhütname geçersiz ise mülk sahibi beni çıkarabilir mi?kolay gelsin.
Re: Sürekli yenilenen tahliye taahhütnamesi
Merhabalar..
Yargıtay tehliye taahüdü ile kira sözleşmesinin tarihinin aynı olması halinde,kiracının zor durumundan faydalanılarak bu taahüdün verildiğini var sayıp taahüdün geçersiz olduğunu kabul etmektedir.
Saygılarımla.
Yanıt için teşekkür ederim.Eğer taahhütnamem geçersiz ise ben sözleşme bitim tarihimde enflasyon oranında artırım yapıp mülk sahibinin hesabına yatırayım mı?Yoksa mülk sahibinin ne yapacağını mı beklemeliyim?
Evet..Aynen öyle yap..Kiracıyı çıkarabilmenin tek yolu kirayı ödememesidir...6570 sayılı yasada aynen böyle der..Ancak seni ihtiyaç göstermek suretiyle çıkarabilir..Onun sonucuda 3 yıl kiraya verememektir..;)