Şahıs firması olarak iflasımı vermeyi düşünüyorum. İflas nasıl verilir. verilirse neler olur. Bu konuda forumda arama yaptım ama tam olarak tatmin edici bir bilgiye sahip olamadım. Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum saygılar...
Printable View
Şahıs firması olarak iflasımı vermeyi düşünüyorum. İflas nasıl verilir. verilirse neler olur. Bu konuda forumda arama yaptım ama tam olarak tatmin edici bir bilgiye sahip olamadım. Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum saygılar...
Kendi iflasınızı istemenizin zorunlu ve ihtiyari olduğu haller sözkonusu.Somut olayın özelliklerini bilmeden bu hallerden hangisinin uygulama alanı bulacağını söylemek imkansız.
O nedenle,İcra iflas Kanunu'nun 178/I,178/III ve 179.maddelerine gözatın.
178/I de ihtiyari,178/III 179 da ise zorunlu hallerden sözediliyor.
basettiğiniz maddelere baktım ama hukukcu olmadığım için kafamdaki sorulara net cevap bulamadım. örneğin maddede iflas toplu mal beyanı gibidir diyor. benim bir çok vermediğim mal beyanlarım var bunlardan cezalar çıkacaktır ileriki zamanlarda iflas vermekle mal beyanı cezaları düşermi. artı zaman kazanmak için verilmiş ödeme taahhütlerim var cezası 3 ay bunlardan kurtulabilirmiyim. iflas verildikten sonra ne gibi süreçler başlıyor bu konuda bilgi verebilirmisiniz. tşk ederim.
Düşmez.
İflas talebinizin ardından mahkeme bu talebi ilan eder.Bir itiraz süreci başlar alacaklılar açısından.Borçlarınızı ödemeyi geciktirmek için iflas talebinde bulunduğunuz anlaşılırsa talebiniz reddedilir.Aksi taktirde iflasa karar verilir.
Sonrası ise oldukça detaylı bilgiler,burdan izahı mümkün değil.