Memura tehdit ve rahatsızlık verici davranışlar
İyi akşamlar ben öğretmenim geçen gün okulda bir veli kıyafetimi düzeltmemi aksi takdirde fotoğrafımı çekeceği ve tanıdıkları vasıtasıyla beni şikayet edeceğini söyledi .hala olayın şokundayım düzgün anlatamaybilirim amirim olan müdür beyede aynı saygısız ifadeler kullandı.savcılığa başvurucam. öğrenmek istediğim yasal olarak benim ne gibi haklarım var yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorum yasal olarak. ve bu tehditleri yapan insan ne gibi cezalar alabilir.bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler
Re: memura tehdit ve rahatsızlık verici davranışlar
İdari amirlerinizle birlikte bir tutanak tutun ve savcılığa suç duyurusunda bulunun. Şikayet dilekçesine varsa şahitlerinizi de yazmayı ihmal etmemenizi öneririm. Bu işlemleri avukat ile yaparsanız çok daha yararlı olacağını sanıyorum.
Ben burada tehdit suçu unsuru göremiyorum.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Ben burada tehdit suçu unsuru göremiyorum.
Aynen size katılıyorum..Zira bir kişinin şikayette bulunması hak arama özgürlüğü çerçevesinde değerlendirlmektedir.
Re: Memura tehdit ve rahatsızlık verici davranışlar
tehdit değilse ne var ozaman benim amirlerim müdürüm varken hiç işi olmayan biri çok rahatlıkla gelip benim kılık kıyafetime karışabilir mi buna hakkı var mı yani.fotoğraflarımı izinsiz çekip milli eğitim bakanlığına şikayet edicem tanıdıklarımı kullanıcam bi daha seni böyle görmeyeceğim ne demek oluyor.
Alıntı:
esrtml rumuzlu üyeden alıntı
tehdit değilse ne var ozaman benim amirlerim müdürüm varken hiç işi olmayan biri çok rahatlıkla gelip benim kılık kıyafetime karışabilir mi buna hakkı var mı yani.fotoğraflarımı izinsiz çekip milli eğitim bakanlığına şikayet edicem tanıdıklarımı kullanıcam bi daha seni böyle görmeyeceğim ne demek oluyor.
Merhabalar..
Tanıdıklarımı kullanıp seni görevden aldıracağım demesi tehdittir ancak sizi şikayet edeceğim demesi tehdit değildir..Böyle bir söylem varsa suç duyurusunda bulunabilirsiniz..
Saygılar.
Savcılığa başvurun gereği yapılacaktır.
Anlattımınıza göre tehdit gözükmüyor.Veli kıyafetinizi düzeltmeniz gerektiğini söylediğine göre devlet memurları kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir davranış görmüştür.Şikayetten bahsettiğine göre daha önceden çekim yapmış olabilir.Yasal olarak her vatandaş gibi suç duyurusunda bulunma hakkınız var tabiki ispat etme yükümlülüğüde ceza alması açısından gerekli alacağı cezayıda müsadenizle mahkemeye bırakalım..