Aynı kişi tarafından iki ayrı olay - iki hakaret
1. olayda Ev sahibimin kızı bulunduğum bir mekanda bana hakaret etti. Mekanda bulunan kişiler bu kişinin akrabaları.
2. olayda 5-6 ay sonra da evin bahçede aynı kişinin hakaretine maruz kaldım ve ilk olayıda gündem ederek Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundum.
Bu iki olayda ben hakaret etmedim . Ancak birinci olaydaki şahit gösterdiğim kişiler benim hakkımda ağız birliği ederek ( şikayetçi olduğum kişinin akrabaları ) benim de hakaret ettiğimi söyleyeceklerini söylüyorlar.
ikinci olay sırasındadaki şahidim ise olayları gördüğünü ve karşı tarafın hakaret ettiğini duyduğunu söyleyecek.
Bu durumda sonuç ne olabilir ? İlk olaydaki şahit gösterdiğim kişiler yalan söylerlerse , ancak ikinci olaydaki şahidim evet hakaret oldu derse ne olacak ?
teşekkürler
Re: aynı kişi tarafından iki ayrı olay- iki hakaret
Dosyanıza bakacak olan Cumhuriyet Savcısı sizi uzlaştırma hükümlerini uygulayacaktır. Ancak uzlaşmaz iseniz ve şikayetiniz ceza davasına dönüşürse tanıkların beyanlarına göre hakim karar verecektir.
Re: Aynı kişi tarafından iki ayrı olay - iki hakaret
Cevabınız için teşekkürler.
Sanırım iki olayı da anlatarak olayların karışmasına sebeb verdim.
2. olayda şahidim kesin benim dediklerimi doğruluyor . Savcılıktan sonra Mahkemeye dava açmak istersem sadece 2. olaydan dolayı davacı olabilir miyim ? Yoksa iki olay da mı gündeme gelmek zorunda kalacak bundan sonra ?
Teşekkürler.